Új rekord, továbbra is az Apple uralja az okostelefonok piacát

HusztiD 2016.12.02. 14:55 Apple, iPhone 2 hozzászólás 473

iphone-7

A Strategy Analytics csapata egy igencsak meglepő felméréssel állt elő, melyben annyira nagyon meglepő dolgok ugyan nem derültek ki a korábbiakhoz képest, de az igen, hogy az Apple rekordot döntött. A legújabb kimutatás az idei év harmadik negyedéves adatait rejti magában, ahol az összes okostelefon gyártó 9,4 milliárd dollár profitra tett szert.

Na és ebből mennyi az Apple-é? A teljes összeg 91 százaléka, vagyis 8,5 milliárd dodó. Egészen lenyűgöző adat, nem? Linda Sui, az egyik elemző megjegyezte, hogy az Apple továbbra is nagy profitokat termelt, ami által szinte hihetetlen bevételekre tettek szert a vizsgált időszakban. Érdekes egyébként, hogy a második helyre a kínai Huawei jutott, akik része csupán 0,2 milliárd dollár volt, de hasonlóan teljesített a Vivo és OPPO párosa egyaránt. És a Samsung? Ők rajta sincsenek a táblázaton, de ez nyilván a Galaxy Note 7 mizériának köszönhetik.

screen-shot-2016-11-22-at-7-12-52-pm

Az alábbi táblázatból jól kivehető, amit az utóbbi negyedévekben mondanak az elemzők: egyre inkább kezdenek felzárkózni a kínai gyártók. Ugyan a legújabb felmérés alapján nincs miért félnie az almásoknak, azonban ha a darabszámos eladásokat nézzük, akkor ott már nem igen lehet okuk panaszra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2016.12.02. 20:10

    Amig androidot hasznalnak a Kinai gyartok nem kell felnie olyan nagyon az Apple-nek, hisz inkabb androidos felhasznalok valtanak gyartot mint innen.

  2. Apples - 2016.12.04. 13:39

    Mi mást házánálhatnanak más gyártók?

Szólj hozzá Te is!