Az iCloud Music Library problémákat okoz az Apple Music felhasználóknak

UP 2015.07.02. 13:24 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 1 db 1 433

Az AppleInsider tesztje és az Apple fórumok alapján, néhányan, akik bekapcsoltákaz iCloud Music Libraryt, ahelyett, hogy ezzel kihasználnák az Apple Music minden előnyét, inkább csak problémákba ütköztek.

13448-8212-13428-8159-IMG_0215-l-l_640x

Az iCloud Music Library egy olyan funkció, mely mind az iOS 8.4-én, mind az iTunes 12.2-n elérhető, és lehetővé teszi az Apple Music bizonyos funkcióinak használatát, mint az offline hallgatást lehetővé tevő caching és egy feltöltött iTunes könyvtár távoli streamingje. Néhány felhasználó azonban – akik úgy döntöttek, hogy élnek az iCloud Music Library adta lehetőségekkel – nem csak a helyi lejátszási listák törlésével szembesültek, de azzal is, hogy az azokon szereplő egyes zeneszámok is eltűntek.

Továbbá, némileg kevésbé komoly problémának mondható. hogy az iCloud kicseréli metaadatokat és a borítókat is, sokszor duplikációkat létrehozva ezzel. Ráadásul előkerülhetnek korábban az iTunes Matchből törölt zenék is. Ezek hasonlók problémák azokhoz, amivel a Match felhasználóknak kellett szembesülniük egészen a szolgáltatás 2011 novemberi megjelenése óta.

Jelenleg az tűnik lehetséges megoldásnak az átnevezett vagy hiányzó fájlok esetében, ha visszakeresünk egy korábbi iTunes Library fájlt, behúzzuk az iTunes mappába, majd átnevezzük az új, hibás állományt, így a rossz fájlt felváltja a helyreállított. Az iTunes újbóli megnyitásával pedig már a javított könyvtár kell, hogy fogadjon minket, de nem tanácsos újra bekapcsolni az iCloud Music Libraryt, legalábbis a hibák javításáig biztos nem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc007 - 2015.07.02. 16:24

    Nemtom h ti hogy vagytok vele, de nekem elég nagy probléma, h az iCloud megváltoztatja a metaadatokat és borítókat. Azért is utálom a streaminget, mert nekem nem csak az a fontos, h egy számot meghallgassak, hanem az is, h ami megjelent single-kent is, azt ne album track-ként, hanem single-ként, az annak megfelelő borítóval tudjam lejátszani. Lehet h ez másnak nem fontos, de nekem nagyon is az. Inkább kifizetnék a szolgáltatásért 3-4x annyit, de legyen benne minden úgy, ahogy anno, akár 10-20-30 évvel ezelőtt megjelent.

Szólj hozzá Te is!