Újabb érdekes információk az Apple Pay kapcsán

HusztiD 2015.01.28. 13:06 Apple, iOS, iPhone 0 db 854

applepaypassbook

Ha véletlenül lemaradtatok volna a 2015 Q1-gyes pénzügyi konferencia beszámolójáról, akkor gyorsan pótoljátok, hiszen ismételten rekord negyedévet zárt az Apple. Mint az már ilyenkor szokássá vált, az Apple nem csak az eladásait és bevételeit közölte a nagyközönséggel, hanem egészen új, eddig ismeretlen információkat is megosztott. Az októberben útjára indított Apple Pay-ről nagyon sok érdekesség derült ki a tegnap este folyamán.

Az egyik talán legfontosabb infó, hogy minden 3 dollár vásárlásból 2-ért az Apple a felelős, amennyiben a Visa, Mastercard vagy American Express ügyfeleket nézzük. A jó hír, hogy most már 750 bankkal és pénzintézettel állnak kapcsolatban, amely jelentős előrelépésnek számít, hiszen októberben még csak 500 volt. Ezen felül felfedtek pár érdekességet is. Például megtudhattuk, hogy a Whole Foodsnál 400 százalékkal nőtt a mobil fizetés az Apple Pay tavaly októberi bevezetése óta. A Panera Bread mobil aktivitásának a 80 százalékát az almások szolgáltatása teszi ki. További jó hír az amerikaiak számára, hogy az USA Technologies 200 ezer önkiszolgálójánál vezeti be az Apple Pay-t, így a különböző automatáknál, illetve mosodáknál is fizethetnek a telefonjaik segítségével az emberek.

Az eddigi hírek szerint Kanadában is már március felé elrajtolhat az Apple Pay, míg Angliában fél éven belül. Arról, hogy a többi országba mikor érkezik meg, egyelőre nem szólnak a hírek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!