A Samsung gyárthatja az Apple Watch komponenseit

Skarp 2015.01.09. 15:07 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 401

applewatch_samsung_kiemelt

A DigiTimes szellőztette meg a hírt, szóval nem árt fenntartásokkal kezelni, de úgy tűnik, hogy az S1-et és komponenseit is a koreai gyártó szállíthatja majd az Applenek: a processzort, a DRAM-ot, a NAND flash memóriát és egyéb dolgokat. Novemberben már hallottunk hasonló híreket, bár akkor azok az iPhone 6-ot is megemlítették az okosóra mellett. A Korea felé fordulás hátterében valószínűleg a más gyártótól származó NAND flashekkel tapasztalt problémák és a kedvezőbb árazás állnak.

Arról is beszámoltunk, hogy valószínűleg március környékén érkezhet meg az új termékkategória, addig is az utolsó simításokat végzik a Watch OS-en és olyan hardverelemeken, mint pl. az induktív töltési megoldás. Az Apple Store alkalmazottak február 9-én kezdhetik meg tréningjüket, hogy aztán kollégáikat is kioktassák az új eszközből, akik aztán a vevőket világosíthatják fel.

synergy_watch

Közben a CES2015-ön is zajlottak az események, 27 dollárért a Mashable szerzője olyan Apple Watch hamisítványt (képünkön) tudott venni, hogy majdnem megszólalt. A Synergy nevű cég által gyártott okosóra nem csak dizájnjában de szoftverének felhasználói felületében is megszólalásig hasonlít az Apple nem sokára érkező eszközére. Érdekes, hogy az óra még meg sem érkezett, de már is ekkora befolyással van a piacra.

És még működik is a hírek szerint. Pár próbálkozás után sikerült konnektálni a szerző iPhone 6-jával és telefonálni illetve zenét hallgatni is tudott az órán keresztül. Úgy nézett, ki mint az igazi, “úgy nagyjából három másodpercig”. Ahogy a 9to5mac szerzője kissé cinikusan megjegyezte: “a fotót elnézve a hölgy két és fél másodperccel túlzott”. Mindenki döntse el maga, mi rátok hagyjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. IPin sí - 2015.01.10. 08:41

    Ő ez szebb mint az igazi :)

Szólj hozzá Te is!