A Nintendo hivatalos emulátort tervez az iPhonera?

Skarp 2014.11.28. 19:08 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 509

gameboy_iphone_kiemelt

A TechCrunch vette észre, hogy a Nintendo milyen szabadalmakat jegyeztetett be az utóbbi időben. A dokumentumok alapján a japán céget erősen foglalkoztatja Game Boy játékainak mobileszközökön történő emulációja. Macre és Wintelre számos ilyen szoftver elérhető már online, ami a régi konzolokat imitálja és képes régi játékokból konvertált ROM fileok futtatására.

A Nintendo könnyen lehet, hogy hasonlóra készül mobileszközökön, s erre minden bizonnyal mindenféle nehézség nélkül képes lehetne. A leírás szerint a szabadalom Game Boy, Game Boy Color illetve Game Boy Advance készülékek PDA-n, telefonon illetve repülőgépek üléstámláiba épített képernyőkön való emulációját taglalja és számos minőségjavítási lehetőségre is kitér.

iOS platfomra már több nem hivatalos Game Boy emulátor alkalmazás is készült a múltban, azonban az Apple App Store megkötései miatt ez egy meglehetősen szürke terület jogilag, így nem sokáig maradhattak. Egyes emulátorok más appnak álcázva magukat maradhattak benn és léteznek az App Store-on kívüli megoldások is. Androidon ez lényegesen egyszerűbb, hiszen a Play Store megkötései megengedőbbek az ilyen jellegű programokkal szemben.

A Nintendo taktikája népszerű játékai iOS platformon való megjelentetésével eddig egyértelműen a kivárás volt, úgyhogy éppen itt az ideje a stratégiaváltásnak. Saját játékait eddig saját platformjaira tartogatta, s korábbi konzoljaira készült játékokat újabb készülékeire is emulálta, látszólag nem sok érdeklődést tanúsítva az iOS vagy Android irányába. Reméljük ez most megváltozik ezzel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!