Vérfrissítés várható a Samsung-nál

HusztiD 2014.11.25. 14:04 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 648

samsung-140224-1

Nagyon rájár a rúd mostanság a dél-koreai gyártóra, az utóbbi időszakban meglehetősen alulteljesítenek magukhoz képest is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Galaxy S5 eladásai: a megjelenése óta csupán 12 milliós példányszámban sikerült értékesíteniük, amely 4 millióval maradt alul az S4-es hasonló időszakában mért eredményeihez képest. A Samsung utóbbi időszakban tapasztalható gyenge szereplésének következményeképpen komoly változás várható a vezetőségben.

A Wall Street Journal értesülései szerint a vállalat jelenlegi társ-vezérigazgatója, J.K. Shin hamarosan leköszön a posztjáról, helyét a vállalat háztartásigépekért és televíziókért felelős részlegének a fejese, B.K. Yoon fogja átvenni. A döntés mögött valószínűsíthetően az okosotthon-felé mutatott érdeklődésük áll – az régóta köztudott, hogy a Samsung a HomeKithez hasonló platformon dolgozik.

Nem is csoda, hogy új vezetőt keresett a koreai cég, hiszen annak ellenére, hogy több okostelefont értékesítenek, mint az Apple, profitjuk mégis jóval kisebb mint a kaliforniaké. Az előző negyedévben a Samsung 78,1 millió készüléket, szemben az Apple 39,3 milliós eredményével, ennek ellenére az Apple mégis sokszor annyi profitot zsebelt be az időszakban. A dél-koreai vállalat régóta igyekszik pariba kerülni az Apple-lel a high-end szektorban – arról, hogy az Apple ezt kihasználva hogyan ritkította meg az Apple itt olvashatsz. Írtunk a Samsung vezetőségével kapcsolatos morális aggályokról is, azt itt olvashatod el.

Ha pedig már az elején szóba jött a Galaxy S5 – érdemes megemlíteni, hogy a Samsung kicsit elszámolta magát. Elvileg 20 százalékkal többet gyártottak le belőle, mint az elődjéből, azonban a beszámolók szerint a készlet jelentős része a nyakukon maradt, miután a várakozásokhoz képest 40 százalékkal teljesít alul az új Samsung-zászlóshajó.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. IFan - 2014.11.25. 15:26

    Nekem még mindig rossz az alkalmazás. Újra raktam meg minden, de semmi.

    • Skarp - 2014.11.26. 11:43

      Szia, a gondot a domainregisztrátorok tökölése okozza. A DNS még nem frissült, ez okozza a kimaradásokat. Nemsokára helyrejön.

Szólj hozzá Te is!