Tim jó hangulatú a kínai tárgyalások után

Skarp 2014.10.27. 14:40 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 179

timcook_kinanyilttargyalasok_kiemelt

A CEO kínai körútja tovább folytatódik, ezúttal a helyi médiának adott interjút, amiben arról számolt be, hogy nagyon nyitott hangvételűek voltak a kormány képviselőivel folytatott tárgyalások, amikre számos az országban végrehajtott, Apple júzereket célzó támadás után került sor. A múlt héten Ma Kai-jal, Kína alelnökével találkozott Pekingben, ahol a felhasználók adatainak biztonságának ügyét és a hackerek aktivitásnövekedésének problémáit tárgyalták meg. A Xinhua hírügynökségnek adott nyilatkozat alapján a megbeszélések eredményesek voltak.

A kínai GreatFire.org aktivistacsoport vádolta meg korábban a kínai kormányt azzal, hogy ha nem is vett benne részt, de mindenképpen támogatta az iCloud-ot érintő adathalász támadásokat. Szerintük a módszerek alapján a beavatkozáshoz szükséges volt a kínai – egyébként állami tulajdonú – szolgáltatók komoly asszisztenciája is, ami mindenképpen komoly vád. A kormány tagadta a részvételt és azt állította, hogy ők is a hackerek áldozatául estek. Az adathalász-tevékenységre akkor derült sor, mikor a kínai Apple-userek elkezdtek biztonsági figyelmeztetéseket kapni az iCloud-tól. A kormány sárosságát látszik alátámasztani az is, hogy ez már a sokadik ilyen vagy ehhez hasonló támadás az amerikai cégek szolgáltatásai ellen – hasonló cselekmények áldozata lett a Google, a Yahoo vagy a Microsoft Hotmailje is.

Cook egyébként mással kapcsolatban is szórogatott információmorzsákat, s kijelentette, az Apple Pay Kínába vitele a cég teendőlistájának tetején helyezkedik el, s kulcspiacnak nevezte az ázsiai államot. Hozzátette azt is, hogy bármilyen Apple szolgáltatást vagy terméket jelentetnek meg, azt mindenképpen Kínába is el fogják vinni, kivétel nélkül. A pletykák szerint a mobilfizetési szolgáltatáson már dolgoznak ennek kapcsán a kínai UnionPay-t is hírbe hozták Cupertinoval. Az ország fontosságát ezeken kívül mi sem támasztja alá jobban, mint hogy a múlt héten jelentették be, hogy a jelenleg 15 boltot számláló kínai Store-hálózatot két éven belül negyvenboltosra szeretnék bővíteni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!