Apple Pay: iPad-en csupán digitális javakat vásárolhatunk

HusztiD 2014.10.27. 14:11 Apple, iPad 1 db 278

iPad-Air-2-Gold-620x328

Az elmúlt napok folyamán az iFixit szakértői már darabjaira szedték az új iPad-eket, azonban egy nagyon érdekes felfedezést tettek. Mint kiderült, az új Air illetve Mini készülékben egyaránt megtalálható az iPhone 6 és 6 Plus-ban is benne rejlő NFC lapka, amely segítségével fizethetünk.

Az Apple telefonjai esetében az Apple Pay és az NFC által vásárolhatunk alkalmazásokon belül, illetve az ezt támogató boltokban használhatjuk az iPhone-t mint fizetőeszköz. Az iPad esetében is ezt gondolták első körben az emberek, de mint kiderült, nem így van. Mind az Air 2 illetve a Mini 3 csak a digitális vásárlást támogatja, a boltit nem. Ennek egyik oka, hogy az új tableteknek nincs antennája, így nem támogatják a vezeték nélküli NFC tranzakciókat, csupán a digitálist, amelyet az ujjlenyomatunk által hitelesíthetünk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. aapl - 2014.10.27. 18:47

    Alapból nem gondoltam volna soha, hogy egy baszom nagy iPad-del fognak az emberek egy nfc terminál felett szerencsétlenkedni. Ez teljesen jogos lépés az Apple részéről, mert ellenkező esetben magukat hazuttolnák meg a kényelmes fizetést illetően.

Szólj hozzá Te is!