Hírzanza és egy közérdekű közlemény a holnapihoz

Skarp 2014.10.15. 17:53 Apple, iPad, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 708

ipadair2_hajek_kiemelt

Gondoltuk csokorba szedünk néhány hírt, de hadd kezdjük az összeállítást egy közérdekű közleménnyel. A holnapi keynoteot ezúttal nem követhetitek nálunk szöveges közvetítésben, részben a múltkoriak miatt. De ne aggódjatok, ez nem a Macworld, mi tényleg visszatérünk a következő alkalommal, újult erővel, komolyabb védelemmel. A keynoteot természetesen követni fogjuk élőben és jó minőségű összefoglalókkal szolgálunk majd a lemaradtaknak. Ne feledjétek, 18:00-tól tudjátok nézni a streamet.

Na, tehát akkor ahogyan ígértük, pár érdekes rövidhír máról:

1. Miközben a GTAT az Apple által diktált követelményekre és elnyomásra panaszkodik, dagad a botrány. Ahogyan arról már beszámoltunk, Tim Gutierrez, a cég CEO-ja a csőd előtti nap is komoly részvénypakettől szabadult meg, ami felveti a bennfentes kereskedelem gyanúját. A cég akkor közleményben biztosított mindenkit arról, hogy Gutierrez tiszta mint a patyolat és az ügylet csak véletlenül esett az iPhone 6 bejelentés előtti napra, azt már korábban időzítették akkorra (haha, persze). Most érkezett a hír, hogy a COO, azaz a műveleti igazgató, Daniel Squiller is kb. 2 millió dollár értékű GTAT papírtól szabadult meg a bejelentés előtt. 1,2 milliótól még májusban, a maradék 750 ezertől pedig mostanság. Elég ciki.

2. A pletykák szerint megint változhat egy kicsit az Apple logó, legalábbis a Digitimes erről ír, tajvani forrásokra hivatkozva. Bár valamelyik kommentelőnk találóan megjegyezte, hogy a Digitimes a techsajtó Blikkje, a dolog mindenképpen megérdemel egy említést. A hírek szerint 3D-szerűbbé válhat a jövőben az Apple-logó a cég termékein, s nem csak a logó változik, hanem a technika is, amivel elhelyezik a branding fontos elemét a készülékeken. Az új alma elvileg a következő generációs iMac-eken debütálhat 2015-ben. Némileg kétségbe vonja az oldal szavahihetőségét, hogy váltig ragaszkodnak a 12 hüvelykes MacBook Air bejelentéséhez, annak ellenére is, hogy a Re/Code ezen a héten megbízható forrásokra hivatkozva megcáfolta annak érkezését.

3. A BestBuy és a Walmart után további nagy láncok jelezték, hogy nem kívánnak felugrani az Apple Pay bandwagonjára. Ezek nagyrészt nálunk ismeretlen vagy nem jelenlévő láncok, mint például a Bed, Bath & Beyond, a Sears, a Belk és Kmart áruházak, a Publix nevű zöldséglánc. Az itthon is ismert cégek között is vannak ellenállók, ilyen a H&M, a British Petrol, a KFC vagy a Pizza Hut. Bár ez még közel sem jelent katasztrófát, hiszen könnyen meglehet, hogy ez csak kezdeti ellenállás, de a megingókkal jóval nehezebb lesz elindulni és hamar nagy sikert aratni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Hengelhoffer - 2014.10.15. 18:36

  Kicsit le vagyok maradva… Mi történt az elmúlt keynote-on veletek amiért nem tudjátok közvetíteni?

 2. Laci - 2014.10.15. 19:33

  A Publix egy szupermarket lanc (TESCO szeru) es pl. Floridaban rengeteg van belole…

 3. Markus - 2014.10.16. 17:58

  Igen, egyedül ott tudok venni Magyar paprikát. :) Ahogy nézem ebben a kisvárosban nem nagyon fogom tudni kipróbálni az Apple Payt. Ami üzlet itt van gyakorlatilag mind felsoroltátok a nem támogatók között… :(

  • Skarp - 2014.10.16. 17:59

   ne csüggedj, simán lehet hogy ha befut a szolgáltatás, idővel beadják a derekukat.

 4. Krisz - 2014.10.17. 14:54

  Gyerekek nagyon komoly az iphone 6(nekem van)
  A plus nagyon nagy nekem.

Szólj hozzá Te is!