Az Amazon is beszállt a zenestreaming-bizniszbe

Skarp 2014.06.12. 14:14 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 388

Ma indult el az Amazon új streamingszolgáltatása, a Prime Music, ami az Amazon Prime felhasználóinak korlátlan, reklámmentes hozzáférést nyújt több, mint egymillió számhoz. Vannak speciálisan összeállított játéklisták is, illetve természetesen mi is létrehozhatunk ilyeneket. Ezzel egy időben az Amazon Cloud Player iOS alkalmazás is Amazon Music névre változott – sőt új köntöst is kapott és hozzáférést az új szolgáltatás zenei könyvtárához. Az offline hallgatást is lehetővé tették, mobileszközeinkre e célból le is tölthetjük a dalokat.

A dolog szépséghibája annyi, hogy a katalógust böngészve feltűnhet, hogy az utóbbi fél év megjelenései hiányoznak, vélhetően pénzügyi okokból, hiszen így a royalty is magasabb lenne. A Rdio, a Spotify, a Beats Music is azonnal elérhetővé teszi az új albumokat az előfizetők számára. Az iTunes Radionál is ez a helyzet, bár ott a nem on-demand modell miatt ez kevéssé hangsúlyos tényező. Vélhetően hasonló okokból hiányoznak az Universal Group (igen, a világ legnagyobb kiadócsoportjának) kiadványai is. Elvileg a Prime Instant Video előfizetőihez hasonlóan a Music júzerei is ingyenes 2-napos kiszállítást kapnak a legtöbb tárgyra az alapszolgáltatásokon felül.

A Prime jelenleg 20 millió fizető felhasználóval rendelkezik, ez persze a teljes rendszerre vonatkozik, nem a zenés szekcióra. Az Amazon Prime jelenlegi előfizetői egyébként ingyenesen kapják a Prime Musicot is, az újak számára pedig 99 dollár havidíjért. Ha valaki ki szeretné próbálni, van 30 napos kipróbálási időszak is. Lassan hetente történik valami Jeff Bezos cégének háza táján – jövő hét szerdára az Amazon 3D-s képességekkel felvértezett okostelefonját várja a sajtó. A vállalat érdekében reméljük, hogy az azért egy kicsit meggyőzőbb lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Ibrick - 2014.06.12. 18:27

  Mert az iTunes rádió az valami eszement jó dolog mi.
  Kb olyan fasza mint a magyar Siri.

 2. aapl - 2014.06.12. 22:02

  Miert hiszi azt mindenki, hogy itthon nem lehet használni az iTunes radiot? Jo, nem 100 mb-os neteseknek találták ki de használható. Másik e-mail cím, új Apple ID amerikai store-ba, pár kamu address meg zip code és megjelenik a zene app-ban…

 3. pavornocturnos - 2014.09.29. 08:27

  Igen, már régóta használom nekem bejött:-)

Szólj hozzá Te is!