NaviCard app túl a tizenhatezren

PRobi 2014.05.09. 18:03 iPhone 0 db 1 187

Alig több, mint egy éve tudósítottunk a hazai fejlesztésű NaviCard alkalmazásról, amely arra való, hogy villámgyorsan célra programozza kedvenc navigációs appjainkat, legyen az az iGO, Vodafone, Waze, Navigon vagy egyéb más. Az app a végletekig egyszerűsíti a navigáció használatát, mentesíti a felhasználót még attól is, hogy alapfokú jártasságot kelljen szereznie a navigációs alkalmazások használatában.

A navigáció célra programozása teljesen automatikusan történik. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy készüléke kameráját ráirányítja arra a felületre, ahol egy helyszín képe, vagy leírása látható, kiegészítve egy apró kóddal. Ez egy alig észrevehető, szokatlanul keskeny vonalkód. Bárhova be lehet illeszteni; nyomtatott szövegbe, képre, kép alá, weblapok elérhetőség rovatába, e-mail aláírásba, névjegyre, reklámkártyára, stb. A kód diszkrét megjelenése révén harmóniába hozható bármilyen nyomtatott tartalommal, mert nem vonja a figyelmet magára. A NaviCard azonban tévedhetetlenül felismeri és leolvassa, akár nyomtatásban, akár pedig a képernyőn tűnik fel.

Itt egy példa:  Irányítsuk készülékünk kameráját erre a kódra, miután elindítottuk az alkalmazást. Ezt követően egy pillanat alatt a Millenniumi Emlékmű helyszínére programozódik készülékünk navigációja. Ezután csak követni kell az utasításokat a célba éréshez.

A NaviCard legfrissebb 1.3 verziója 2014. február 8.-án jelent meg az App Store-ban. A teljes és a Lite verzió letöltéseinek együttes száma azóta ötezerrel gyarapodott. Megjelenésétől fogva pedig közel tizenhétezren töltötték le és a nemzetközi népszerűségi listákon 12 országban rendre a 100 leggyakrabban letöltött navigációs app között szerepel.

Az új NaviCard 1.3 verzió már képes arra is, hogy terepen, vízen és levegőben is elnavigáljon a kiválasztott célhoz. Ezt az opciót egy belső navigáció biztosítja, amely akkor is használható, ha semmilyen navigációs alkalmazás nincs a készülékünkre telepítve és internet-hozzáférésünk sincs. Így aztán a világ legeldugottabb szegletében is tájékozódhatunk vele, ameddig töltés van a készülék akkumulátorában.

Az új opció segítségével a legrövidebb úton érhetjük el a kiválasztott kikötőt a Balatonon, vagy éppen az Adrián, de a repülősportok kedvelői is kiválóan használhatják az új opciót, amely pontosságában nem marad el egy utasszállító gép navigációs rendszerétől. Terepen használva méterpontosan rávezet bennünket bármely célpontra, akár egy sűrűben rejtőző barlang bejáratra, vagy a geocaching kedvelőinek elrejtett ládikájára.

A terepnavigáció iránymutatója gyalogos üzemmódban folyton a cél felé mutat, bármerre forgatjuk a kezünkben a készüléket. Jármű üzemmódban a jármű haladási irányához igazítva adja meg a cél irányát, így folyamatosan korrigálhatjuk haladási irányunkat, hogy a legrövidebb úton érjük el a célt. Nagyon egyszerű és áttekinthető felhasználói felület gondoskodik a legnagyobb komfortról. A kijelzett irány és távolság az egész földfelszín bármilyen távoli pontjára vonatkozóan pontos értéket szolgáltat, ezért vészhelyzetben akár egy fedélzeti műszerek nélkül maradt jacht is precízen kikötőbe vezethető vele.

Természetesen legtöbben a szárazföldi navigációt részesítik előnyben, ezért az új verzió további kompatibilitásokkal is kiegészült. Az új verzió az iGO Primo 30 alváltozatával képes már együttműködni, közöttük az ingyenes Vodafone navigációval is. A bővítéssel a támogatottak közé került a TomTom is, amely szintén egy méltán közkedvelt alkalmazás.

A NaviCard alkalmazás ára a bővítések után is változatlanul 10.99 Euro. Az ingyenes Lite verzió nem tartalmazza a fentebb felsorolt opciókat, az csupán az Apple navigációval működik együtt. Amennyiben szeretnétek segíteni, hogy a fejlesztők még újabb hasznos opciókkal bővíthessék a NaviCard alkalmazást, abban az esetben ugyancsak érdemes a fizetős változatot választani. A NaviCard app igényesen kidolgozott, pontos és megbízható alkalmazás, érdemes arra, hogy ott szerepeljen legfontosabb alkalmazásaink között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!