Teljesen átalakulhat az iTunes Store

Skarp 2014.04.10. 16:07 iPhone 4 hozzászólás 558

A Billboard cikke alapján az Apple az utóbbi 10 év legkomolyabb átalakítására készül, legalábbis ami az iTunes Storet illeti – írja a MacRumors. Az okot valószínűleg az egyre inkább visszaeső letöltésekben-eladásokban kereshetjük. Ahogyan arról már korábban cikkeztünk, az Apple az iTunes Radio mellé valószínűleg a Spotifyhoz hasonló on-demand szolgáltatást is indítana és állítólag tervben van egy Androidos iTunes alkalmazás is.

Bár kétségkívül sikeres, az iTunes Radio nem oldotta meg a Store problémáit. Mindössze a hallgatók 1-2 százaléka bök rá a buy song gombokra és a tavalyi év során 5,7 százalékos visszaesés volt tapasztalható az iTunes eladásaiban: a pénz lassan a Youtube, a Spotify és a Pandora felé kezdett csordogálni. A dologhoz hozzátartozik az is, hogy még így is az iTunes eladásai adják a tengerentúli eladások negyven százalékát.

A beszámolók alapján komoly belső vita folyik arról a cég berkeiben, hogy mi is lehetne a megfelelő megoldás a helyzetre – hiszen az Apple legértékesebb ügyfeleit kezdi elveszíteni: a legfontosabb vásárlóréteg kétharmada már különböző előfizetéses szolgáltatásokra váltott. Míg az iTunes Radio egy szám alapján generál rádióállomásokat, addig egy on-demand szolgáltatás havidíj ellenében  a klasszikus Store-ral teljessé tehetné az Apple piaci jelenlétét. Kiadós átalakítást várhatunk tehát, amivel 3-5 múlva már rá sem ismerhetünk az online boltra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Gyuszi - 2014.04.10. 17:04

  Drodidos iTunes?!?! HÜLYESÉG ÚGY LESZ!!!!!!!

 2. Vtomix - 2014.04.10. 17:21

  Ha van office iphone-ra akkor miért ne lehetne iTunes Androidra is? ;-)
  Amúgy szerintem jó ötlet, ugyanis könnyebben eljuthat az apple így a felhasználókhoz, és aki egy kicsit is elkezdi használni, utána elkezdi bővíteni az apple-ös divájszokkal az eszköztárát.

 3. Ncg - 2014.04.10. 19:31

  Azt értem hogy 3-5 mulva, de pontosan mi is nap, hónap, év, évtized???
  Gondoltam jelzem ;)

 4. ViTamás - 2014.04.10. 19:56

  Alkothatnának valamit, mert szerintem a spotify solkal jobb. 5€/hó nagyon olcsó.

Szólj hozzá Te is!