Androidos rendszerekre is megérkezhet az Apple iTunes áruháza

iMann 2014.03.24. 13:12 Apple, Egyéb 0 db 546

A csökkenő zeneeladások miatt az Apple egy igen meglepő lépésre szánhatja el magát: az Android közösség számára is közvetlenül elérhetővé teheti az iTunes kínálatát. A Billboard beszámolója szerint az utóbbi időben jelentősen csökkentek az cupertinoi gyártó iTunes zeneeladásokból származó bevételei, s erre a problémára egy androidos iTunes alkalmazás jelentheti a gyógyírt.

Az Apple-től eddig sem volt idegen, hogy más platformokon képviselje magát szolgáltatásaival, többek között a Windows Phone Áruházban is fellelhető az iTunes app. Az Androidon való jelenlét mégis teljesen másként fogható fel e tekintetben, hiszen Steve Jobs sosem merészkedett volna ilyen közel a Google mobil rendszeréhez, ráadásul jelenleg is folynak az Apple-Samsung perek, s mint tudjuk, utóbbi gyártó modelljei képezik (kis túlzással) az androidos készülékkínálat gerincét.

Egyébként az Egyesült Államokban a digitális zenei piac 40%-át teszik ki az iTunes eladások, ám azt is érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években rohamosan csökkent e piac forgalma (kétszámjegyű zuhanást tapasztaltak). A folyamatos visszaesésben nagy szerepet játszanak a streaming szolgáltatások (mint a Spotify, az Rdio vagy a Pandora), s úgy tűnik, az Apple nem igazán tudja, mit kezdjen a problémával.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!