FreeMyApps – Avagy gyűjtsd a pontokat és váltsd be iTunes Gift Cardra

Tian 2014.01.02. 19:13 Apple, Egyéb 33 hozzászólás 5 750

Szeretnél alkalmazásokat letölteni az App Store-ból úgymond ingyenesen, hogy közben a bankkártyádról egy centet sem vonnak le? Akkor a FreeMyApps lesz a számodra tökéletes választás. Mindenek előtt érdemes leszögezni, hogy nem egy újdonságról van szó, a FreeMyApps már egy 2 éve sikeresen működő fejlesztés, amit milliók használnak nap mint nap a világon. Sokan ódzkodtak a kipróbálásától, így vannak, akik nem is tudnak a létezéséről, bár ez lehet, hogy amiatt van, mert csak az amerikai store-ba szóló Apple ID-val működik (erről később), viszont most szeretnénk részletesen is bemutatni a FreeMyApps működését, hogy aki esetleg még nem ismerte, az most kipróbálhassa.

Mi az a FreeMyApps és hogyan működik?

A FreeMyApps lényege, hogy az App Store kínálatában található ingyenes szponzorált alkalmazások letöltésével és kipróbálásával pontokat gyűjthetünk, amit később értékes ajándékokra válthatunk be, mint például iTunes Gift Cardra vagy Amazon Gift Cardra, de a kínálatban megtalálható még a XBox Live Gift Card, Facebook Gift Card, Skype Gift Card és még számos Gift Card, de akár adományozhatunk is a különböző alapítványok részére.

A működése roppant egyszerű, csupán a FreeMyApps.com weboldara kell ellátogatnunk iOS készülékünkről, ahol egy rövid regisztrációt követően már bele is kezdhetünk a pontgyűjtésbe. A kezdőoldalon található alkalmazások mellett pontosan látjuk, hogy miután letöltöttük, mennyi pontot is kapunk érte, amit az alkalmazás letöltésével és legalább 30 másodpercnyi futtatásával írnak jóvá az egyenlegünkre.

Fontos megjegyezni, hogy a FreeMyApps csak az amerikai store-ba szóló iTunes fiókkal működik! Így tehát két lehetőségünk van: vagy regisztrálunk egy új Apple ID-t, ami az amerikai boltba érvényes, vagy a jelenlegi magyar boltba szólót változtatjuk meg amerikaira. Szerintem érdemesebb az előbbit választani, hiszen pikk-pakk megvan a regisztráció és így megmarad a magyar is.

A régebbi motorosok szerintem rendelkeznek 2 vagy 3 Apple ID-val is, hiszen annak idején elég jelentős különbségek voltak a régiók boltjainak kínálatában, hiszen volt, ami csak a magyar store-ban volt elérhető (bár ez manapság is így van), illetve volt, ami csak az amerikaiban, emiatt az emberek előbb vagy utóbb elkezdtek beregisztrálni még egy felhasználói fiókot.

Példának okáért az iTunes festival debütálásakor az amerikai store-ban lévő alkalmazás segítségével lehetett követni az eseményeket, viszont a magyarok ki voltak zárva teljesen a buliból. Most, illetve ha jól emlékszem 2012-ben is elérhető volt a magyar store-ban az alkalmazás. Az új-zélandi store-ban meg szokásukhoz híven mindig egy nappal hamarabb jelentek meg az appok, így aki már tűkön ülve várt egy játékot, az egy nappal korábban már tesztelhette.

Aki viszont az utóbbi módszert választja, az a Beállítások – iTunes és App Store – Apple ID fiókra katt és “megtekintés” – Country/Region, majd itt a “Change Country or Region” gombra kattintva teheti meg, hogy megváltoztatja “United States”-re.

Pontgyűjtés és iTunes Gift Card igénylés

Miután készen vagyunk a regisztrációval és letöltöttük az első néhány alkalmazást, amit felkínáltak, meg kell várnunk míg összegyűlik valamennyi pont, hogy beválthassuk az ajándékok egyikére. Értelemszerűen minket leginkább az iTunes Gift Card érdekel. Az iTunes Gift Card nem más, mint egy ajándékkártya – amit egyébként az Apple Store-okban is megvásárolhatunk -, ami a kártyán feltüntetett összeget írja jóvá az iTunes fiókunk egyenlegére.

Hazánkban jelenleg még nincs iTunes Gift Card, azaz magyar verzió, magyar kártya nem létezik belőle, ez inkább Amerikában népszerű. Előnye, hogy nem szükséges megadnunk a bankkártyánk számát, így mint egy mobilos feltöltésnél, annyit költhetünk, amennyi az egyenlegünkön van. Az egyenlegünk összegét elkölthetjük az App Store-ban alkalmazásokra, az iTunes Store-ban zenékre, videókra, az iBooks Store-ban digitális könyvekre, a Mac App Store-ban pedig Maces programokra.

A legkisebb iTunes Gift Card a FreeMyApps kínálatában a 10 dolláros verzió, aminek a beváltásához 3000 pont szükséges. Gondolom mindenki most arra gondol, hogy körülbelül mennyi idő alatt lehet ezt összegyűjteni. Nos, én amikor először kipróbáltam, akkor 28 nap alatt jött össze az első 3 ezer pontom, de úgy általában a többinél is körülbelül 1 hónap alatt összejött. Mikor ezt a cikket meg akartam írni, előtte december 11-én igényeltem egy 10 dolláros iTunes Gift Card-ot és most jelenleg 2127 pontom van, szóval január 11-ig esélyes lehet, hogy összegyűlik. Érdemes naponta legalább egyszer felmenni az oldalra és megnézni, hogy van-e új alkalmazás, amit le lehet tölteni.

Amint megvan a szükséges mennyiségű pontunk, a Gifts részre kattintva, majd kikeresve a 10 dolláros iTunes Gift Card-ot, már be is válthatjuk ha szeretnénk. Ha rákattintunk, akkor megjelenik a 16 jegyű kód, amit manuálisan is bepötyöghetünk, de egyszerűbb, ha a “redeem now” gombra kattintunk, ekkor ugyanis átirányítódik és automatikusan kitölti. Ezután már élvezhetjük is a jóváírt összeget, amivel már fizetős alkalmazásokat is vásárolhatunk.

Hogy kinek ajánljuk? Mindenkinek, még az is próbálja ki, akinek jelenleg van egy magyar store-ba szóló Apple ID-je, hiszen így rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Gondoljunk csak bele, éves szinten átszámítva durván 26 ezer forintot spórolhatunk így meg, amit alkalmazásokra, zenére, vagy digitális könyvre költöttünk volna.

A frissítések miatt sem kell aggódnunk, hiszen az Apple gondolt az iOS 7-nél a több Apple ID-t használókra is, így az App Store-ban ugyanúgy látszódni fognak mind a magyar, mind az USA Store-ban letöltött alkalmazások. Frissítésnél pedig a megfelelő Apple ID-hoz fogja kérni a jelszót.

Ha a FreeMyApps pontgyűjtős módszer elnyerte a tetszésedet, akkor nincs más hátra már, mint ide kattintva belevágni és átélni, amit már jó ideje több millióan használnak nap mint nap. A FreeMyApps sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világban átszámítva már több mind 3 milliárd forintot osztottak szét a felhasználók között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

33 hozzászólás

 1. Szesze - 2014.01.02. 20:24

  Már egy éve használom és nagyon jó. Én inkább amazon gift card-ra szoktam beváltani. Vannak hibái a free my appnek, mert van amikor nem lehet letőlteni a felkínált app-et. Amásik hogy kevés app-et ajál fel pontgyűjtésre. Nekem egy év alatt 50 dolcsit sikerült összegyüjteni :(

 2. Tomi - 2014.01.02. 21:00

  Hogyan tudnék amerikaiba regisztrálni bankkártya nélkül?

 3. Tomi - 2014.01.02. 21:18

  Ha úgy töltöm le, mint ahogy a video-ban van magyar ID-vel is engedi és, ha teleepítem azt a profilt, amit kiír, akkor nem lesz semmi változás?

 4. Bütyök - 2014.01.02. 22:41

  Sziasztok.
  Ha megváltoztatom a régiót usa-ra, abból lesz valamilyen hátrányom? Azt láttam, hogy magyar kártyát nem fogad el, de arra gondoltam, hogy mindig visszaírnám, ha vásárolni szeretnék

  • Tian - 2014.01.03. 17:51

   Csinálj egy amerikai fiókot is szerintem, az egyszerűbb. 2 perc alatt megvan. :)

 5. István - 2014.01.03. 00:00

  Pls help!

  Hogyan tudok csinálni amerikai ID-t?
  Megadok egy amerikai valós címet, de mindig bankkártyát kér a regisztráció során, nincs olyan opció a bankkártya kijelölésnél, hogy NONE.
  Így nem is enged tovább a regisztrációban…

 6. Dominik - 2014.01.03. 00:20

  Nem tudja valaki h miert csinalja azt h amikor rakattintok hogy megtekintes az apple ID-t akkor folyton azt irja ki h nem lehet csatlakozni az itunes storehoz ?..

 7. MacElek - 2014.01.03. 05:30

  Átkapcsoltok amerika appstorera, dolcsiban lássátok az appokat, aztán indítsatok el egy ingyenes app letöltést, és ilyenkor kell az amerikai idvel bejelentkezni, és ha minden igaz akkor befejezhető az id regisztráció bankártya nélkül! (így műkszik a magyar is!)

 8. Darth - 2014.01.03. 09:56

  Nekem van amerikai ID-m mivel nem tudom átállítani magyarra

 9. Mrxy - 2014.01.03. 09:59

  az nem mondta senki, hogy cub peguin member is lehetek.Nekem au kelll.

 10. Patrik - 2014.01.03. 17:25

  Úgy lehet kártya nélkül regisztrálni, ha kilépsz az iTunes fiókodból, és így töltesz le valamit a storeben. Ilyenkor feldob egy lehetőséget, hogy a régi vagy egy új ID-vel töltöd le, rámész az újra és így nem kell kártyát megadni, nekem sikerült :D

 11. 007 - 2014.01.03. 22:45

  iHungary: ugye a friend linket adtátok meg? :)

 12. Lackó - 2014.01.04. 14:12

  Mi az a friend link?

 13. Norberto - 2014.01.04. 17:12

  Tian! Hogyan lehet törölni a FreeMyApps-ot!

  • Tian - 2014.01.09. 11:46

   Menj a Beállítások – Safari részhez, majd kattints a “Sütik és adatok törlése” gombra. Ezzel a művelettel törlése kerül a FreeMyApps profilod is.

 14. Vuranszky - 2014.01.05. 11:51

  Én letöltőm az appot es utána nem történik semmi amikor rákatintok a LAUNCH gombra mit csináljak?

 15. Mr. X - 2014.01.07. 21:08

  Az normális, ha már 3 napja nem ad alkalmazásokat?

  • BRobi - 2014.01.09. 11:50

   Most nekem sem ad újabbakat. Gondolom a karácsonyi dömbingben kifogytak az új appokból :D úgyis jönnek majd :) szokott ilyen lenni.

 16. 2001 - 2014.01.09. 22:10

  Nagyon tetszik az egész s hálás vagyok, hogy megosztottad velünk, de akármennyire is akarom nekem nem megy. Az amcsi ID az sima.. fel is telepítettem a cuccot a Safariból, minden okés csak ott akad el a dolog, hogy ha rákattolok a “Launch” vagy a “Key” gombra akkor nem reagál semmit. Ami azért baj mert ez a letöltés a “kulcs”, hogy élesben crediteket gyűjthessek.. \:

 17. Gergo Tokoly - 2014.01.13. 03:36

  en at allitottam a Country-m es okes . egy gondom lenne. van olyan app amit leszedek telepitem hasznalom is jodarabig de nem kapom meg erte a pontot… ez miert van?

 18. Motyon - 2014.01.13. 06:32

  Elkezdtem használni kár hogy eddig nem tudtam róla mert akkor kb az összes appom ingyen meglett volna kb… Amúgy csináltam most egy amerikai ID-t is. Ha újrarakom az ipadot akkor hogy kerülnek vissza az appjaim? Mindkettő ID-vel be kell lépni? Az automata biztonsági mentés melyik apple ID-ről megy?

 19. Motyon - 2014.01.14. 02:02

  Kösz hogy nem válaszltok. Amúgy kezdetben lelkes voltam de ahogy elnézem csak kb 3 naponta van egy app kb.

 20. kebou - 2014.02.02. 22:55

  csak egy tipp, annak aki még visszanéz ide a kommentekhez: nagyon sok alkalmazás van amit csak amerikaiak szedhetnek le USA id ide vagy oda, ezért érdemes egy USA beli VPN szerverre csatlakozni a FreeMyApps használata idejére(pl.: ilyen az ingyenes spotflux) és ezzel sokkal több alkalmazást lehet leszedni tehát gyorsabban gyűlik a credit.

 21. Freest - 2014.02.15. 10:57

  Sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni.
  Sikerült, összegyüjtenem 2000 credit körül, de csináltam egy teljes restore-t. Ezekután ellátogattam újra az oldalra és enrollment résznél nem telepiti a profilt. (App Store US, iPhone 4S, 7.0.4)
  Találkozott valaki már ilyennel?
  Válaszotokat előre is köszönöm.

 22. Nepster - 2014.06.21. 18:02

  A cikk olvasása után kezdtem el használni.
  Az eddigi tapasztalatok szerint nekem, úgy hogy 1-2 naponta nézek fel, kicsit kevesebb mint 2 hónap kell 3000 kredithez.
  Nagyon megéri a dolog :)

 23. Gábor - 2015.02.26. 16:11

  Hali Olyan problémám van hogy beváltottam a 10 dolcsis app store gift cardot de mikor le akarom vásárolni elküld az apple felhasználói fiókhoz hogy adjam meg a bankkártya adataimat.Hogyan tudok az app store egyenlegből vásárolni amit jóvá írtak a gift card aktiválása után?

 24. cibere11 - 2015.12.30. 11:16

  Üdv!
  Egy pár hónapja használom.De már egy hete nem ad új appot amiért pontot kaphatnék.Napi 10 pontonként meg nem gyűlik ki sosem a 10 dodo:/

 25. Adrienne - 2016.09.05. 11:19

  Sziasztok! Vettünk egy apple ajándékkártyát Spanyolban . Feltöltés után nem tudjuk használni, mert a biztonsági kérdésekre anno adott válaszokat nem tudjuk.próbáltuk a biztonsági kérdések visszaállítását, de azt írj a ki, hogy nincs elég adat. Tud valaki segíteni?

  • HusztiD - 2016.09.05. 12:01

   Szia!
   Ilyen esetekben érdemes az Apple Supportot felkeresni.

 26. Adrienne - 2016.09.05. 12:15

  Már megtettük, de mindig ugyanazt írja ki és nem enged tovább.

 27. Adrienne - 2016.09.05. 12:16

  Azért köszönöm, hogy válaszoltál!

Szólj hozzá Te is!