Könyvajánló: Iconic – Tisztelgés az Apple előtt

KeleMan 2013.10.17. 19:14 Apple, Egyéb, Könyvajánló 4 hozzászólás 631

Az Apple a 70-es évektől kezdve több száz terméket mutatott be, és ezernél is több prototípust tervezett. Ezek a termékek hatalmas változásokat hoztak az emberek életébe. Egyes termékek pedig teljes iparágakat forradalmasítottak. Az Apple korunk egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vállalata. Az eltelt több, mint 40 esztendőt pedig a legszebb képekben bemutatni.

Most először jelenik meg ugyanis egy átfogó és csodálatos könyv az Apple termékeiről, melyben több, mint 500 nagyfelbontású kép található meg az Apple termékeiről. Az Iconic: A Photographic Tribute to Apple Innovation című könyv Jonathan Zufi munkáját dicséri, de az elkészítésében segítségére volt például Steve Wozniak is, az Apple egyik társalapítója.

A könyv 6 részre van bontva. Megtalálhatóak benne az asztali gépek, a hordozható eszközök, a perifériák, és az iEszközök is. Természetesen prototípusok és az Apple által méltán népszerű csomagolási technika is bemutatásra kerül. Természetesen talán az egyik legizgalmasabb a prototípusok szekció, hiszen itt olyan termékekről találhatunk képeket, melyek sosem kerültek a piacra, így a nagyközönség jó része még a létezésükről sem tud.

A könyvben a lényeg a képeken van, de gyakran találkozhatunk kiegészítő leírásokkal, idézetekkel. Egyik kedvencem Jonathan Ive idézete az Apple termékeiről.

“Apple creates products that are hard to imagine, but once you have one, you can’t imagine living without one.”

Az Iconic nevű könyv egyelőre exkluzívan csak az Iconicbook.com oldalán rendelhető meg 75 $-os áron, október végén viszont érkezik majd egy speciális kiadás is, melyért 300 dollár körüli összeget kérnek. Aki Apple fanatikus, azoknak mindenképp ajánljuk a könyv megvásárlását, hiszen ott a helye a könyvespolcokon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. 007 - 2013.10.17. 19:16

  AHHHH ez kell!

  • katanaboy - 2013.10.17. 20:54

   Símán mind a 6 +1 kötet azonnal jöhetne!

 2. katanaboy - 2013.10.17. 20:52

  Kicsiny elhanyagolt országunkba fog valamikor érkezni? Vagy csak a honlapról lehet majd rendelni?

 3. craig - 2013.10.18. 09:24

  Instant GET!!!

Szólj hozzá Te is!