Újabb csapás a Samsungra: aláírt az Apple és a TSMC

NZsolt 2013.06.30. 19:40 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 766

Már szárad a tinta az Apple és a tajvani illetőségű gyáróriás, a TSMC között létrejött megállapodáson, melynek értelmében 2014-től a Samsung mellett ők is gyártanak chipeket az iOS eszközökhöz – legalábbis a Wall Street Journal szerint. Az együttműködés nem szorítja ki teljesen a nemezisnek számító Samsungot az Apple beszállítói közül, azonban látványos „elhatárolódásnak” mindenképpen nevezhetjük.

Arról már többször is beszámoltunk, hogy az Apple mindent megtesz azért, hogy közte és a Samsung között a folyamatos szabadalmi viták miatt minél lazább legyen az egyébként erős üzleti kapcsolat. A megállapodás tehát még nem foglalja magában a hamarosan érkező iPhone 5S/iPad és olcsóbb iPhone szériát, majd csak az ezt követő termékekben kapnak helyet a TSMC által gyártott chipek.

Állítólag a TSMC és az Apple között évek óta folynak tárgyalások a chipekről. A WSJ úgy tudja, hogy korábban a tajvani cégnél elvetettek több lehetőséget is, többek között, hogy az Apple nagy összegben befektet a vállalatba, vagy hogy nyissanak egy külön részleget, ahol csak Apple-chipeket gyártanak ( A TSMC arra hivatkozva mondott nemet, hogy nem akarják elveszíteni a függetlenségüket).

A vélemény végül megváltozott, a TSMC pedig a jövő nyártól indítja meg a chipek tömeggyártását, azzal a „20 nanométeres technológiával”, melynek segítségével sokkal kisebb és energiatakarékosabb lesz az alkatrész.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

2 hozzászólás

  1. Monster - 2013.06.30. 21:24

    No Comment

Szólj hozzá Te is!