Az Apple végleg nemet mondott a Samsungnak

KeleMan 2013.04.16. 19:31 Apple, Egyéb 0 db 1 150

A két óriás kezdeti harca óta pletykálják, hogy az Apple végleg szakítani kíván a Samsung által vásárolt alkatrészek saját eszközeibe való építésével. Természetesen a függetlenedés nem egyszerű feladat. Csakúgy, mint egy valódi párkapcsolatban, mindig lesznek visszatérő elemek, és rájövünk, hogy jaj, ez is még nála van, az is, visszamegyek érte, mert szükségem van rá.

Valahogy így állt a két cég is egymással, de valljuk be, mindkettőnek szüksége volt egymás támogatására. Az Apple számára az alkatrészek voltak lényegesek, a Samsungnak pedig jól jött a több millió plusz zseton, melyből felépíthette a saját elit telefonjait és persze finanszírozhatta a jogi harcokat is a kenyéradója ellen. Az Apple viszont úgy tűnik végleg lezárta a kapcsolatot és kimondta azt, amit már régen meg kellett volna tennie.

A Korea Times és egyéb független hírügynökségek jelentései szerint ugyanis a következő generációs iOS készülékekbe szánt processzorokat már nem a Samsung, hanem a TSMC-vel fogja legyártatni az Apple. Mondjuk a Samsungot sem kell félteni, hiszen a saját piacán lévő eszközökbe és vélhetően az nVidiának is ő fogja szállítani innentől a chipeket.

A TSMC választása viszont kérdéses, hiszen az új A7-es processzorok állítólag 20 nanométeres gyártástechnológiával fognak készülni, de a TSMC ezeket csak 2014-ben kezdi el termelni a legfrissebb értesülések szerint. De akkor milyen processzorokkal ellátott eszközöket kapunk 2013-ban? Jön egyáltalán az A7 chip? Vagy az Apple tovább turbózza az A6X-es procit? Hamarosan kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!