Megérkezett az XCOM: Enemy Unknown az App Store kínálatába

KeleMan 2013.06.20. 09:59 Apple, Játékok 3 hozzászólás 1 020

Megérkezett a 2K kiadó 2012-es évi sikerjátékának, az XCOM: Enemy Unknown körökre osztott taktikai stratégiájának iOS átirata az App Store áruházba. Az alkalmazás nem csupán árával, hanem méretével is kiemelkedőt alkotott. Az univerzális program a hazai áruházban 17,99€-ért vásárolható meg. Méretét tekintve a letöltés csupán 1,86 GB, de a telepítés után 3,23 GB-ot vesz el eszközünk tárhelyéből.

A 2012-ben több év játéka díjat is nyert alkotás a népszerű XCOM franchise legújabb tagja, a lehető legszebb grafikával és játékmenettel. Igazából egy remake, azaz feldolgozás a 18 évvel ezelőtt megjelent alkotásból, melyet hazánkban igazából mindenki csak UFO néven ismer. Az eredeti játék sikerének titka a lenyűgözően összetett játékmenet valamint a hihetetlenül hosszú játékidő volt. Persze az elmúlt két évtizedben a stratégiai játékok lényegesen megváltoztak, de szerencsére a fejlesztőknek sikerült átemelni a régi hangulatot, melyet megfejeltek az azóta látványosan fejlődött grafikai elemekkel.

A történetet tekintve 2015-ben járunk, amikor az emberiség számára nyilvánvalóvá válik, hogy keményebb fellépésre lesz szükség az idegenekkel szemben, így megalapítják az XCOM nevű titkos katonai szervezetet, melynek feladata, hogy felvegyék a harcot az űrlények ellen. Az XCOM (eXtraterrestrial COMmand) a világ vezető katonáit, zsoldos egységeit, tudósokat, mérnököket és egyéb szakembereket foglal magában, így tulajdonképpen a Föld lakossága összefog a földönkívüli betolakodókkal szemben. A játékos, azaz a mi feladatunk, hogy az XCOM főparancsnokaként helytálljunk az emberiség fennmaradásáért.

A játékot mindenkinek ajánljuk, mert végre egy rendkívül hosszú és szép, “valódi” játékot köszönthetünk az App Store áruházban és nem egy freemium, in-app-purchase letöltésekkel telepakolt programot. Bár az ára magas, de a látvány és a játékidő, valamint a hangulat olyan szinten ütős, hogy kár lenne kihagyni.

XCOM®: Enemy Unknown (AppStore Link) XCOM®: Enemy Unknown
Fejlesztő: 2K Games

Besorolás: 17+5

Ár: 8,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Veto - 2013.06.20. 11:29

  Ácsi! Ezt nem értem: az Xcom: Enemy Unknown -Elite Edition már vagy egy hónapja az App Store-ban van.

  Ez egy másik kiadás?

 2. Veto - 2013.06.20. 11:34

  Ácsi! Ezt nem értem: az Xcom: Enemy Unknown -Elite Edition már vagy egy hónapja az App Store-ban van. 44.99€-ért.

  Ez egy másik kiadás?

 3. Veto - 2013.06.20. 11:37

  Oké, ezt benéztem. Ez az iOS verzió!

Szólj hozzá Te is!