iPhone Light – Befutottak az első, tokgyártóknak készült képek

KeleMan 2013.06.19. 21:30 Apple, iPhone 47 hozzászólás 3 742

Befutottak az első képek azokról a vázlatokról, melyeket az ismert tokgyártók kaphattak meg az Apple-től, hogy minél hamarabb elkezdhessék az új védőtokok fejlesztését és gyártását.

A vázlatokon megtalálhatóak az iPhone 5S és az egyelőre iPhone Light nevű készülékek teljes vázlata, a megfelelő méretekkel együtt, melyek segítséget nyújthatnak az alkatrészgyártók munkájához. Az iPhone 5S modell fizikai paraméterei közel megegyeznek az iPhone 5 modellével, mely alapján a gyártók szinte alig kell majd módosítsák az eddigi dizájnokat.

Meglepetés, hogy feltűnt az iPhone Light is, mely várhatóan az Apple új, olcsóbb és színes készülékeire utal. Ezen modellen jól látható, hogy a hátlap lekerekített műanyag borítást kap majd, mely alapján 0,6 milliméterrel magasabb lesz, valamint 0,6 milliméterrel szélesebb és 0,8 milliméterrel vastagabb, mint az iPhone 5/5S modellek.

Az iPhone 5S szinte biztos, hogy ősszel debütál majd, míg a jóárasított iPhone Light év végén érkezhet az Apple-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

47 hozzászólás

 1. scamp - 2013.06.19. 22:07

  Ennek még lesz visszhangja,hogy a “light” ennyire fog hasonlítani a felső kategóriás elődökre, illetve az 5S-re.Az biztos,hogy előbújnak majd a szegényházi divatmajmok is,akik nem biztos,hogy jó hatással lesznek az Apple és felhasználóik megítélésére.Tartok tőle,hogy nem ahoz a célcsoporthoz fog eljutni az új termék,mint aki(k)nek eredetileg szánták az almások.
  Véleményem szerint célra vezetőbb lett volna egy kevésbé elődjére,illetve “nagytestvérére” hasonlító modell,így elkerülve a felhasználók közötti belharcot és a rossz szájízt.
  Egy “külsős” csak azt fogja látni,hogy Apple-Apple,ugyan olyan,nincs különbség,viszont mindenki kezében ott virít.Félő,hogy a hasonlóság miatt veszthet a cég a presztizséből.

 2. scamp - 2013.06.19. 22:11

  *ahhoz

  Nincs könnyű helyzetben a cég.Rengeteg új tagot hódíthat magához ezzel a húzással,de sajnos legalább ennyi régi felhasználót veszíthet majd el.:(

  • KeleMan - 2013.06.19. 22:22

   Érdekes amit írsz, és jók is a meglátásaid. Nyilvánvaló, hogy az Apple nyitni szeretne, de talán az “olcsó” iPhone megnevezés nem a legjobb. Szerintem az Apple egy kedvezőbb árfekvésű, felső-középkategóriás készüléket fog majd bemutatni, mely hasonlóan az iPad minihez nagyon jó készülék lesz. Nyilván lesznek benne lebutított dolgok, de a cél, hogy az Androidosok egy bizonyos piacát visszahódítsák. Nem mellesleg India és Kína fogyasztói társadalmát megnyerjék az ügyük mögé. Mert akkor megint tarolni fognak.

   • scamp - 2013.06.19. 22:54

    Igen,egyetértek veled,hasonlóan gondolom én is, az Apple szeretne egy még nagyobb szeletet abból a bizonyos tortából.Ezzel nincs is gond, véleményem szerint szükség is van erre.Nyilvánvaló,hogy gagyi,használhatatlan terméket nem fognak kiadni a kezükből és afelől sincs kétségem,hogy normális áron fogják adni.
    Az észrevételem és félelmem csupán arra irányult,hogy jó dolog e ez a nagy hasonlóság?Illetve fair dolog e ez a már meglévő és a leendő 5S tulajokkal szemben?!
    Félreértés ne essék,én eddig támogattam az olcsó iphone ötletét,de nem gondoltam volna,hogy ennyire fog hasonlítani.
    Tartok tőle,hogy esetleg elérhetővé válik majd a termék olyanoknak is,akik eddig sajnáltak kiadni ennyi pénzt egy almás cuccért,viszont iszonyatosan bugyuták és nem fogják átérezni az Apple által eddig sugárzott életérzést.Tehát félek a tömeg cuccá válástól,attól,hogy egy kalap alá lesz véve a 4-es,5-ös,6-os és a “light” jelzésű iPhone tulajdonos,esetleg nem lesz már olyan jelentősége,presztizse a cégnek.
    Félek attól,hogy elpártolnak majd az értelmesen gondolkodó,nem jampizó, felhasználók,akik tényleg a márka szeretete miatt és a készülékek tudása miatt választották eddig ezt a márkát és felváltja majd őket egy felszínes,divatmajom társulat.:)

 3. strucc007 - 2013.06.19. 22:35

  @scamp: most komolyan, téged az ilyesmi foglalkoztat?! Nem mind1, h kinek mi van a kezében? Te megnézed a többiek telóját?! Minek???

  • scamp - 2013.06.19. 23:03

   @strucc007: Érdekes dolog,amit kérdezel.Imádom a telefonokat kiskorom óta és amióta megtehetem,kimondottan az iPhonokat.Viszont nem azért használom ezt a terméket,mert én emiatt különbnek érzem magam másoktól vagy mert úgy érezném,hogy egy belső körhöz vagy klánhoz tartoznék ezáltal.:)
   Imádom magát a terméket a tudása és a kinézete miatt,ennyi.
   Cseppet sem zavar(t) ha másnál is látok ilyen cuccot,az viszont igen, ha nem a megfelelő kézben.:)
   És igen,megnyugvással tölt el,ha egy szemmel láthatóan értelmes,komoly gondolkodású ember kezében látom viszont a szeretett márkámat és nyugtalanná tesz,ha ugyanez a készülék egy tirpák,bunkó,”kihaénnem” idióta kezéből köszön vissza.

 4. Creative - 2013.06.19. 23:00

  Szerintem itt az a baj, hogy nagyon sok ember félti a presztizs telefonját! Én azért biztos nem váltanék, mert a szegényebbek is megtehetik hogy almájuk legyen, amiről lehet hogy egy laikus külsőre nem tudja megmondani hogy 5s vagy éppen light, de amikor te előveszed akkor tudod hogy miben jobb az 5s a lightnál. Én nem azért váltottam androidról almára mert az menőbb, hanem azért mert jobb! És szerintem akik idáig nem tehették meg hogy almájuk legyen, azoktól ne sajnáljuk, mert ők szegényebbek, vagy mert annyit nem tudnak költeni, hogy normális telefonjuk legyen. És igen! Almát mindenkinek!

 5. ityu - 2013.06.19. 23:02

  … mert Ő státusz szimbolimként hasznalja a telefont :( … Engem nem érdekel, kinek, h adja el a készülékeit az Apple – eddig is boldog, boldogtalan megvehette a telefont részletre a szólgáltatóknál… Egy a lenyeg, h az eszközei és szoftverei továbra is minőségiek legyenek!!!! … Ha a fenmaradáshoz nyitni kell, tegyék meg!!! … Engem nem zavar, sőt … Legalabb kicsit megtépázzák az androidos társadalmat, megtérítenek pár hitetlenkedőt! Ha egyszer valaki megtér… Ugy sincs menekvés :)))

 6. scamp - 2013.06.19. 23:10

  @ityu: Ha az üzenetetben rám céloztál,akkor nagyon mellé lőttél.Szerencsére nincs szükségem arra, hogy egy-egy tárgyat státusz szimbólumként használjak.Ebből már kinőttem,ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben.
  Remélem eléri az Apple a célját és továbbra is élvezhetem a termékeiket,amik valóban egyedülállóak a világon.

 7. ESzállás - 2013.06.19. 23:26

  Bugyuták kezében már most is sok iPhone van, amúgy meg honnét veszed ezt a baromságot, hogy szegényebb ember butább, mint akinek sok pénze van. Nem semmi… Szeretem ezt az alkalmazást, mert érdekes emberek furcsa véleményét olvashatom ;)

  • scamp - 2013.06.20. 00:11

   Nem vontam párhuzamot a szegény és a bugyuta ember között.o,O
   Azt írtam,hogy olyanok is megvehetik majd,akik sajnálták eddig rá a pénzt…… és emellett bugyuták.A szegénység és a bugyutaság nem jár kéz a kézben,sőt.

 8. Béci - 2013.06.19. 23:28

  Most is sok olyan embernek van iphon. Akinek semmi pénze . Sajnos mar most divat telefon lett . Egyre inkább kezd nem tetszeni , hogy minden 3 . Embernek iphon van .

 9. iPhone - 2013.06.19. 23:47

  Scamp: nem megfelelő kézben?!? Ezt nem értem… Milyen a megfelelő kéz számodra????Én annak a pártján állok,hogy aki most nem engedheti meg magának az új iPhone modellt,az ne a neten vegyen agyon múkolt,a jó ég tudja honnan származó,”gyárilag független”,keményen leharcolt i3GS-t,vagy i4-t,hanem inkább férjen hozzá a kicsit butább,kicsit szerényebb,de megfizethető,a kornak megfelelő tudású iPhone “Lighthoz”… Így el kerüli a csalódásokat,(gondolj csak a JB-s telefonok szoftver frissítésére,majd a kis 12 éves arcára,amikor közlik vele,hogy kellene szerezni egy olasz SIM kártyát,hogy a hőn áhított iPhone újra működjön),a fikázásokat(“nekem volt iPhone-m,s hogy rá ba@tam vele,szívás volt az egész…bla-bla-bla…),stb,stb… Bár lehet,hogy én látom rosszul a dolgot. Én most is dobok egy mosolyt arra az emberre a városban,akinél bármilyen i eszközt látok,s ezek alól nem lesznek kivételek a “Lightot” használók sem,sőt még el is fogom kérni,hogy hagy nyomkodjam egy kicsit…:-D

  • scamp - 2013.06.20. 00:26

   @iPhone: Ezt mindenki döntse el maga.Ez a “nem megfelelő kézben van” számomra olyan,mintha a Boráros téren kéregető kis roma gyerek kezén Rolex óra lenne, vagy mikor láttam Győzikét egy Ferrariban.:)
   Azt a nézetet vallom,hogy igenis bizonyos tárgyak, eszközök tartást,önbizalmat adnak,”öltöztetnek” egy embert.Ezáltal képesek megváltoztatni egyesek közérzetét,kisugárzását.Gondolok itt arra,hogy nyilván másképp ülünk egy Bentley-ben és egész másképp mondjuk egy Skoda Felicia-ban.Megváltozik a tartásunk egy minőségi olasz cipő viselése közben és nincs ez máshogy egy minőségi,prémium kategóriás telefon esetében sem.
   Amúgy a többi dologban egyetértek veled,a kókányolt sz@rok helyett remélhetőleg ezt a típust fogják megvásárolni.

 10. Doncs - 2013.06.19. 23:57

  Minden iphone light cikk után egyre jobban kezd hányingerem lenni az egésztől, nagyon ellenzem az olcsósított készülékek megjelenését főleg ilyen dizájnal.

 11. Bandita - 2013.06.20. 01:31

  Aki android fan annak sem lehet megmagyarázni,hogy jobb az ios pl.én iphone párti vagyok de Öcsém nokia de kezébe sem fogja a telefonom mert az sz@r csak a nokia az isten,ilyen eberekkel úgy sem lehet mit csinálni én nyitott vagyok mindenre ha androidos jobb lesz veszek azt kipróbálom nem fogom foggal körömmel egy valamihez ragaszkodni.Amúgy az elöttem szólóval egyetértek egy időben azért az iphone “öltöztetett” most ez elvészni látszik apple adjon ki egy iphonet de az ütős legyen vagy már nem tud mit kitalálni ezért a régi technikát megpróbálja elsütni mégegyszer?Ez nem piacnyitás!

 12. Steeme Cock Boobs - 2013.06.20. 02:45

  Szerintem most is eppen eleg senkihazi rossz Apple tulajdonos van. Ezt nem a penztarca vastagsag donti el, hanem a pl. az ezen a forumon is fejet uto otrombasagok.

 13. Geri - 2013.06.20. 04:51

  Steeme Cock Boobs! Nem tulajdonos, te hülye! Vezérigazgató!

 14. DjDrezic - 2013.06.20. 04:53

  “Fapados ájfon” kiváncsi leszek rá! Én szívesen kipróbálnam , ha egy jó minőségű bár kevesebb tudású kütyü lesz az szerintem nem baj. Nekem a minőség és a megbízhatóság a lényeg!!!

 15. Norbert Arany - 2013.06.20. 06:44

  Hogyan jössz ahhoz, hogy eldöntsd ki, mit érdemel?
  Ha a szegény hülyéktől sajnalod az iPhonet akkor a gazdagoktól milyen módon vonnád meg a jogot?

 16. Lacika54 - 2013.06.20. 07:02

  Az biztos hogy nem mindegy látni hogy egy 600-as Mercibôl egy öltönyös úr vagy egy hájfejû, smukkos, kigyúrt, kopasz állat száll ki. És érdemes megfigyelni azt is hogy melyik hogyan használja……

 17. Lacika54 - 2013.06.20. 07:09

  És még kérnék mindenkit hogy kommentjeiben tartózkodjék a másik kommentelô minôsítésétôl fôleg negatív formában mert ez nem az az oldal ahol illô lehülyézni, leparasztozni a másikat. Evvel általában saját magát minôsíti mindenki. Köszöm a jóérzés és a kultúra nevében.

 18. Dexed - 2013.06.20. 08:53

  Ahogy olvasom a számos gyerek hozzászólásait kerülget a hányinger! Nem mindegy neked hogy kinek milyen telefonja van??? Az első hozzászólásodból ítélve neked csak azért van iphonod mert hogy ettől milyen egyedi Uri embernek érzed magad és hogy most piszkálja a csőröd hogy a proli nép hozzá fog jutni egy iphone hoz!

 19. Papi a Star - 2013.06.20. 08:55

  Gyümi vs Robotka…

 20. Dexed - 2013.06.20. 08:56

  Bocsi számos helyet scampot akartam írni!

 21. Bandita - 2013.06.20. 09:47

  Ennyi erővel adják ki megint a 3gs-t :-)úgy is megveszik:-)

 22. Crossfade - 2013.06.20. 10:27

  Udvozletem a gazdagoknak, es az elkenyeztetett embereknek!

  En jo magam konyhan dolgozom, szegeny vagyok, es iPhone tulajdonos!
  Banto szamomra azt olvasni itt a hozzaszolasokban, hogy a szegenyek,es akarkinek ne legyen iPhone-ja. Kerdem en…ha annyira felvagnak,es annyira szamit nekik hogy milyen telefon van mas kezeben, akkor miert ilyen olcso iPhone-t vesznek,es miert nem vesznek Vertut milliokert?
  En orulok az olcsobb iPhone-nak. Legalabb sok baratom is kielvezheti eme nagyszeru telefon tudasat,minoseget! Es remelem nagyon kicsit fog csak kulonbozni az 5, 5s telefonoktol! :D

 23. iPhone - 2013.06.20. 11:01

  Pillanat,pillanat emberek! Az odáig rendben van,hogy egy eszköz öltöztet is akár,de mit tudsz tenni akkor ha egy suttyó is meg veszi az iPhone-t? Nem jár a készülékhez illem tan óra…Mivel millió féle részletre is megvásárolhatóak az Apple termékek,innentől kezdve alapból el veszhet az,ami szerintem sok embernek nehéz feldolgozni: a különlegességet! Még egy gondolat: az olcsóbb készülékkel nem az elvakult Android fanaokat akarják megcélozni,hanem az egyszerű embereket,akikre egy soha véget nem érő marketing tengert zúdítottak,hogy “Neked Android kell,meg okos telefon!”,s nem is tudják használni! Élő példa: van egy kedves barátnőm,soha semmire nem használta a Sony Ericsson okos izéjét… SMS,hívás,max fb… A nővére egy hete vett egy iPadot,most meg három,30. évéhez közelítő testvér(mindegyik egyszerű nő) veszekednek nap hosszat,hogy ki mikor nyomkodja a kütyüt! Megcsapta őket az az érzés amit mi egymás közt(Apple felhasználók) felhasználói élménynek nevezünk! Ezeket az embereket célozzák meg az olcsó iPhone-l,akik ha választhatnak még egy Android rémálom,vagy egy megfizethető,üzem biztos készülék között,akkor az utóbbit választják. Amikor pedig két év múlva készüléket cserél majd akkor már kíváncsi lesz az akkor aktuális csúcs készülékére is az Applenak,s akkor már boldogan áldoz rá!!!

 24. iPhone - 2013.06.20. 11:21

  Még egy példa arra,hogy megérett a helyzet egy olcsóbb iPhone készülékre: a múlthéten az árvíz ideje alatt éjszakás voltam(benzinkutas vagyok,nem milliomos,még is van i5-m,meg iPad Minim…),s a kis katonák egy csoportja bent éjszakáztak a kúton… Az egyik katonával egy hevesebb vitába keveredtem,hogy iPhone vagy Android… A vita vége az lett,hogy a kezébe adtam a telefont is meg az iPadot is… 10 perc múlva már hozzá sem lehetett szólni,mert teljesen el merült a készülékekben,s úgy adta vissza a ketyeréket(amikor az iPad lemerült),hogy annyit mondott: “most már értem”! Miért ne érzéssen el ilyen felhasználó egy korszerű,de nem “vagyonokba” kerülő i készüléket? Azoknak akik pedig attól félnek,hogy az i3GS-t adják ki újra,vagy hogy rossz minőségű készüléket adna ki az Apple csak azért mert nem 230 ezres ár cetli lesz majd a készüléken nem is tudom ezeket honnan veszik… Azért mert mondjuk nem 8mp-s kamera lesz benne,hanem csak 4,vagy a készülék az i4S prociját kapja meg attól még az nem lesz sz@r,csak felismerte az Apple hogy rengeteg olyan felhasználó van,aki ki sem használja a csúcs kategóriás készülékeket,így nem is költene rá soha,viszont ilyet azért meg vásárolna… Gondolj csak arra,hogy az androidosok között is sokkal több az,aki alsó vagy közép kategóriás telefont használ… Nem mindegyik rohangál a legújabb Samsungal…

 25. scamp - 2013.06.20. 12:50

  Látom egyeseknek nem erőssége a szövegértés.
  Hol írtam azt,hogy sajnálom a szegényektől?A bumburnyák,tirpák emberektől sajnálom és ez nem feltétlenül pénz függő.Egy biztos,hogy egy olcsóbb készülék sokkal könnyebben el fog jutni ezekhez a madarakhoz.Akik magukra vették,azok így jártak.Nem kell ma gazdagnak lenni,ahhoz,hogy valaki ilyen készüléket birtokoljon.Azt pedig meg hagy döntsem már el én,hogy véleményem szerint kinek a kezébe nem való egy 100-as szög sem,nemhogy egy szifon.És itt hangsúlyozom,hogy nem a szegényekre gondolok.
  Legyetek szívesek és ne csak nézzetek,hanem lássatok is.

 26. scamp - 2013.06.20. 12:53

  És ha valaki elolvasta az első kommentemet,akkor láthatta,hogy nem az olcsóbb telefon jelenléte zavart,sőt támogattam is az ötletet,hanem azt furcsálltam,hogy ennyire hasonlóra,méreteiben ugyanolyanra készítik.A Mercedesnek is vannak középkategóriás autó is,és ez így van rendjén,na de azokat nem is alakítják ugyanolyanra,mint a prémium,top modelleket……

 27. Pal007 - 2013.06.20. 13:43

  Ez megint csak…

  De azért telefont akkor sem kellene fetisizálni… Szeretem az iPhone-om, de csak egy eszköz amitől nem leszek se jobb, se rosszabb ember…

 28. Pal007 - 2013.06.20. 13:44

  *ez megint csak KACSA
  :)

 29. DoniPhone - 2013.06.20. 14:04

  Érdekesek a hozzászólások! Nevettem és szomorkodtam is :) GSM üzletben dolgozom (nem szolgáltatónál) immár lassan 8 éve igy láttam már pár alakot :) Én is mindig lecserélem az iphonom az épp kijött újra de nem azért, mert vagánykodni akarok és ahogy ti fogalmaztátok státusz szimbólum és ezáltal egy felsőbb rétegbe kerülök be! Csupán, mert szeretem a dizájnt a letisztultságát és magát az élményt amit kínál. Jelenleg az i5 használom de már várom az i5 S. És amire kiakartam lyukadni az az, hogy mindenféle ember és itt beletartozik a szegény a gazdag az okos és a bugyuta is, jön hozzám és iphone-t akar venni, mert az jó és vagány! Na és hol a bibi??? Honnan kell letölteni alkalmazást? Hogy kell csinálni Apple ID-t? Hogy teszek rá filmet,zenét? Hogy rakok be MP3 csengőhangot? És mért csak 30 másodpercet lehet berakni? (gondolom megvárja míg lemegy a 3 perces szám aztán veszi csak fel). Nap mint nap találkozom a hasonló kérdésekkel és megmondom őszintén már a t….m is ki van velük :)

 30. Norbi - 2013.06.20. 16:15

  Én örülnék, egy ilyen light készüléknek. Lenne egy stabilabb készülékem. Szerintem hiába félnek tőle sokan, hogy gatyi lesz, az IPad mini se lett az. Szerintem ez se. Ha lesz. Ha nem akkor marad, az, hogy átmegyek WP-re. Állítólag még az is stabilabb az Androidnál.Ja azért nem bánnám ha vékony és könnyű lenne:)

 31. Q - 2013.06.20. 18:55

  Álszent népség. Nehogymár azt akarjátok elhitetni másokkal és magatokkal, hogy a sznobizmus szikrája sincs meg bennetek. Imádom ez a sok mentegetőzést, hogy én nem azért veszek iphonet mer villogni akarok hanem mer blablabla… Valahol mind azt akarjuk, hogy a legjobb telefonunk, tabletünk, laptopunk, autónk, házunk, öltönyunk, csaptelepünk, miegymásunk legyen. Egyrészt bizonyítasz vele magadnak is, hogy sikerült előteremtened rá a lóvét, másrészt mások elismerése is jó érzéssel tölt el. Itt jönnek képbe a fikázók, akikkel az a tapasztalatom, hogy sokan közüluk nem tehetik meg hogy (jelen esetben) Apple cuccot vegyenek, és szimpla irigykedésből lökik a rizsát hogy az android meg a nokia meg a samsung stb stb mennyivel jobb. Ja, egy iPhone szintű androidos telefon már ugyanaz az árkategória, értsd: sokpénz. Van egy olyan mondás, hogy ne ítélj külsőre, amire kontráznak azzal, hogy ezt csak a rondák mondják. Manapság ez így van sajna, és teljesen ráillik az egész témára.
  Egyébként nem tom miért kell scamp-ot támadni, csak azért mert megmondja a frankót. Igenis és néhány embernél zavaró ha drága cucc van. A legrosszabbak a 13 éves kertvárosi kölykök, akinek a szülők úgy osztják az iphonet mint krupié a lapot. Nekik nagy eséllyel soha fingjuk se lesz a pénz értékéről ( vagy amíg apu csődbe nem megy hahaha), hozzájuk képest az, aki megdolgozott azért az egyetlen iphoneért, lehet bármilyen ostoba, de sokkal inkább megérdemli.

 32. ESzállás - 2013.06.20. 19:49

  Emberek ez csak egy telefon. Nem Ferrari nem luxus cikk, csak egy telefon.
  Hozza teszem az egyik legjobb, de bárki megveheti, sőt külföldön még fizetni sem kell érte csak az előfizetést.
  És legyen a szegényebb embernek is iPhone -ja. Az olcsóbb telon is az iOS fog futni ergo tuti jó teló lesz.

 33. scamp - 2013.06.20. 22:18

  Így van,igaza van “Q”-nak,álszentek vagytok.Ha nem lenne fontos nektek a minőség,a megjelenés és nem esne jól a kis lelketeknek,akkor nem csúcskategóriás telefonotok lenne.Persze,tudom,mindenkinek azért van,mert annyira kihasználja.A baráti körömben is van egy pár embernek.Az App store-t és az itunes-t szinte soha nem használták,a zenét a kocsiban hallgatják vagy zenelejátszón,fényképeket a fullos gépeiken.Akkor kérdem én,minek van,ha nem azért,mert jobban érzi magát tőle,jót tesz az önbecsülésének és jó mások előtt elővenni.
  Nekem 3 használati tárgyam van,ami számít és amiért eddig mindent megtettem.Az az autóm,a telefonom és a karórám.És igen,nekem ezek sokat jelentenek,rengeteget dolgoztam értük és boldogan viselem,használom őket.Jól esik elővenni,használni,mert megdolgoztam értük és megbecsülöm őket.Ellentétben sok kis köcsöggel,akik semmit nem becsülnek és csak jampizásból használják,meg hogy a kis ótvaros picsák csorgassák a nyálukat.És igen,ezek majd ezután sokkal könnyebben hozzájuthatnak ezekhez a termékekhez,apuci ezt fogja nekik venni,szülinapra,ballagásra,faszverésre.Ezek a kis csicskák szúrják a szemem és nem tetszik,hogy a szeretett tárgyaimat ugyanúgy használhatják,anélkül,hogy azt megbecsülnék.

 34. Fehérsólyom - 2013.06.20. 23:03

  Félünk hogy divatból fogják venni az emberek az olcsóbb verziót? (És ez zavaró?)
  Idaig vásárolták bizonyos emberek divatból. (Nyilván a tiltakozók is ilyenek.)
  Ez után, a nép már azért fogja venni, mert használni akarja. (Máskérdés, hogy ki mennyire fogja kihasználni.)

 35. Fehérsólyom - 2013.06.20. 23:07

  Poénos hogy mikor írtam, az előttem szóló hozzászólást még nem láttam.

 36. Bandita - 2013.06.21. 01:40

  Azért anyira nem kell félni az elterjedéstő jó nagy bukta lesz.Mert aki nem ismeri / használja a szifont annak mire kell?:zenét hallgatni,filmet nézni,telefonálni.Figyeljétek meg mikor kiderül: ja nem bővíthető?-nem tudom kivenni az akksit?-nem csak úgy áthúzom a zenéket meg a filmeket aztán csá? Nem veszik meg 10 forintért sem megveszi a sonyt,samsungot,lg. Stb.és ezt tapasztalatból mondom van egy két gyík aki mikor felsoroltam sajna pl.nem bővíthető kiröhögtek mert a sony mennyivel jobb és nem érdekli őket a rendszer.Na ezt célozza meg az apple:-) Itt nem ez a baj hanem az,hogy legyen egy iphone de az ütős,átgondolt és annak szoljon aki értékeli is.Az elején lehet veszik majd de a végén a korlátok miatt samut,vagy sonyt vesznek csak lehet az apple megitélése akkor már megkopik emiatt!

 37. Fehérsólyom - 2013.06.21. 06:03

  Persze, sajnos a zártsági korlátok, és a más készülékektől eltérő használati mód visszafoghatják az érdeklődést.
  És bár az iOS-t használni, meg lehet tanulni egy-két óra alatt; kihasználni és hatásosan dolgozni rajta, bizony egy-két évnek kell eltelni.

 38. don.sancho - 2013.06.21. 06:56

  Végigolvastam a hozzászölásokat, engem igen is zavar ha mindenkinek “Apple” telója lesz! Én sem vagyok gazdag (sajnos a szüleim sem azok), én megdolgoztam azért az iPhone 5-t, iPad miniért és még sorolhatnám (ja és hozzáteszem nem hitelre vettem)! Ja, és igen, örülök ha megnézik mi van a kezembe, és akkor mi van??? Lehet engem fikázni ezért de akkor is iPhonom volt, van és lesz is!!! És akkor mi van??? ;) semmi!!! ;) na csao!

 39. don.sancho - 2013.06.21. 07:00

  “Q” és “scamp” maximálisan egyetértek veletek!!! ;)

 40. Bandita - 2013.06.21. 09:51

  Még azt elfelejtettem írni egy pár hete a munkatársam egy uj samsung s2 vel állított be?Kérdeztem hol van a szifon?(iphone 3gs) válasz földhözb@szta mert már megint nem akarta (béna a gyerek) itunes-on átrakni az zenéket! És mi lett a telóval?Úgy utálta már. bonyolultsága miatt, hogy haverjával megsütötték a grillen a maradékot!!!! Samsunra csak áthúzom a zenéket,teszek bele memó kártyát.Na ezeknek kell olcsó iphone kíváncsian várom!

 41. Fossi - 2013.06.22. 11:20

  Scampnak igaza van!Nem kell minden kis suttyó kezébe iphone, hogy azzal villogjon, mikor ki sem használja az itunes-t meg App store-t mert apuci azt már nem fizeti, és utáa sír az új S4-ért mert miért kapott ilyen sz@rt, ő nem ezt AKARTA! Én Apple Storeban vettem az i5-öm meg a Minim is, és dolgoztam érte. Ráadásul előtte gy Galaxy Acet használtam, azt nem fogdostam annyit mint a szifont, elvolt a zsebben! Egy ismerősöm meg most vett HTC One-t de eladó mert nem tudja a robotot kezelni, ugyan is előtte csak iPhonet használt és az mennyivel egyszerűbb volt! Én is előtte míg nem vettem szifont ódzkodtam tőle aztán meg vettem haverom i3gs-ét, le rakni alig tudtam és mikor jött az i5 váltottam, mert egyszerűen az Apple magába szív, az androidhoz meg hozzá se nyúlok, nem köt le. Ilyen egyszerű, szerintem valamit nagyon jól csinál az Alma és ezt nem adja át semelyik teló, aki ismeri annak nem kell bemutatnom. És ha az olcsóbbhoz hozzá jutnak majd az emberek átérzik és később talán a felső kategóriát is megveszik.

 42. Daz - 2013.06.22. 17:41

  Én is voltam “bugyuta” de mindig meg volt-van a legujjabb almára a pénzem! Nem azért vettem meg mert menő.

Szólj hozzá Te is!