Sebességteszt: iOS 7.0 beta 1 vs. iOS 6.1.4

Kacor 2013.06.14. 20:55 Apple, iOS, Rövidhírek 25 hozzászólás 3 774

Máris napvilágra került az első, az iOS 6 és iOS 7 beta 1 teljesítményét összehasonlító videó a 9to5Mac oldalán. Ne feledjétek, hogy utóbbi esetében még mindig az optimalizálatlan , első béta verzióról van szó: reménykedésre adhat okot viszont, hogy a videóban látható iPhone 5-ök esetében a sebességkülönbség nem olyan vészes. Az új iOS-t kipróbálók szerint ugyanakkor az 4S-en igen döcögősen fut az új szoftver béta verziója.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

25 hozzászólás

 1. Kri$$$ - 2013.06.14. 21:21

  Nekem a béta rohadtul ette az aksit, néha nem találta a SIM-et, ennyi hiba jött ki egy nap használat alatt. Sebességgel nem volt gond jó cucc lesz a végleges verzió várom

 2. DnP - 2013.06.14. 21:27

  Monnnnyuk vicces, hogy az egymas melle rakott ket telcsi tok masfele mutatja eszakot :)

 3. AWSM - 2013.06.14. 21:34

  I4S nem mondanám hogy lassú!de az aksit tényleg zabálja.

 4. mpkfa - 2013.06.14. 22:30

  i4Sen nekem tökéletes, sebességgel nincs baj, néha akad de csak egy pillanatra, eléggé zabálj az aksit de rengeteg technikai feature áll emögött az uj IOS mögött pl a G sensor jobb kihasználata (mozgó háttér, iránytű app) és más apróságok is…Ami zavar:néha 1-2 app kifagy, a maps rendszeresen, ettől (mivel béta) eltekintve nagyon szeretem az új rendszert

 5. Gitta - 2013.06.14. 22:51

  Hát ez valami kritikán aluli… Nem szedtem le a béta verziót, de a videó hatására… Sem fogom… Elég lomhának tűnik. Még a 6-os is zabálta az akksit, akkor ezt el sem merem képzelni. Gratula Apple, ez aztán szenzációs… (Y)

 6. Blabla - 2013.06.14. 22:51

  4S eszi az aksit rohattul , itt ott eggy kicsit döcögősen de minden gond nélkül megy :D imádom :D eggy gond hogy a 4S en nincs air drop :((

 7. LiEuTeNaNt - 2013.06.14. 23:12

  Nektek nincs olyan gondotok, hogy a push notification nem működik? Állandóan azt írja, hogy dugjam iTunesra a telót, de akkor sem történik semmi. Nyomtam restore-t, semmi nem változott…
  Másik: bejelentkezem game centerbe, és kifagy az injustice. Ha nem jelentkezem be, semmi gond nincs. Érti ezt valaki? :D

  Mindez 4S-en!

 8. Anonim - 2013.06.14. 23:16

  i5:

  Facetime appban a kontaktok görgetése nagyon rondán akad.

  Siri még nem “új” hanggal megy és nem is mindig akarja használni az új funkcióit.

  A lock screen feloldásánál, TÖBB idő, mire rányomhatok arra amire akarok, hála a gyönyörű bekúszó apopoknak.

  Nálam az akksit kevésbé zabálja?? ez nem tudom lehetésges -e egyelőre zárójelben jegyzem meg.

  Az iránytűben a viziboci használata tokkal lehetetlen. (( Következő iPhone vélhetően szintén lapos oldalú lesz, különben nem lett volna értelme ezt a funkciót beletenniük.))

  Kamera Sokkal lassabb. mind az indítás (bár ez nem vészes) de az első képkészítés tuti.

  Find my iPhone bezár.

  Multitasking:!!! YAY, egyszerre három alkalmazás belefér a kijelzőbe, és HÁROM UJJAL!!!!! egyszerre lehúzhatók!!!!!!

  Safari kicsit gyorsabb. App Store sokkal.

  Felül a státuszbárban állandóan “van egy nem fogadott hívásom”. pedig nincs.

  Kereső animáció akad.

  Egyes appoknál duplázza a státuszbárt egy ideig.

  Az ikonok egyébként 1-2 nap alatt szokhatók, az alsó 4 ikonnal a tálcája viszont tényleg nem a legszebb, pláne ha erős színű hátterünk van.

  Egyelőre ezek a tapasztalatok ^^

 9. Kenyér - 2013.06.15. 01:27

  @Gitta

  Gratula Apple?

  Azzal ugye tisztában vagy, hogy egy számunkra egyébként nem elérhető, véletlen sem végleges rendszer alapján vonsz le következtetéseket? Ez alapján véleményt formálni?

  Nevetséges mindenki, aki a béta miatt szidja almáékat!

 10. iXelet - 2013.06.15. 10:18

  iP5:

  Az akku jobban bírja mint eddig bármikor!

  A videozás közben belezoomolhatsz.

  FB app logout meg általában az alsó sávban található funkciógombok nehezen reagálnak, gondolom a felgörgethető control center miatt van.

  VPN, nekem Avast Secure Online appom van, ez a beta előtte ha be volt kapcsolva akkor háttérben futott, itt a betában levágja az op rendszer. A VPN logó meg eltűnik pedig nem kellene.

  A térerő gombóc nagyon jó! :)

  App store, bizonyos appok autoupdateje, gázosan lefagyósan zajlik (fb messenger, angry birds star ears, tunein).

  Amúgy zsír, olajozott. Az új éles realeseig, már ez marad.

  Az ikon dizájn meg nagyon tetszetős.

  Egyedüli problémám, miért nincs egy butított iOS se7en a 3GS-hez? Azon is kipróbálnám.

 11. PalosWake - 2013.06.15. 10:23

  Nem akarom elhinni… Mindenki itt fröcsög “lassú, eszi az aksit, szar lesz”.
  Holott ezt a rendszert nem nekünk készítették, mert EZ MÉG CSAK KIB*SZOTT BÉTA 1-es verzió.

 12. Fanni - 2013.06.15. 11:02

  Az ios7 elerheto lesz sima 4-re is? :))

 13. Laci - 2013.06.15. 11:12

  I4-en és i5-ön azért nem zabálja az aksit mert jóval nagyobb az órajelük mint a 4s-é akinek ez van ne csodálkozzon hogy zabálja

 14. Goya - 2013.06.15. 11:15

  Nekem is előjöttek problémák 4s-en, de csak abból kifolyólag, hogy béta. Azoknak hasznos lehet, akik azon gondolkoznak, hogy frissítsenek a hivatalos kiadás előtt.
  Előfordul, hogy a multitasking miatt kicsit befagy a rendszer. Ilyenkor volt olyan, hogy eltüntek az ikonok, nem reagált home gombra, nem lehetett bezárni az alkalmazásokat. Olyasmi válthatta ki, hogy multitasking állapotban lezártam, vagy még azelőtt kiléptem a programból dupla home gombbal, mielőtt betöltődött volna. Hozzáteszem nekem nagyon tetszik, hogy az éppen futó alkalmazát is egyből be lehet zárni, nem kell kilépni a menübe, vagy egy másik alkalmazásba, dupla home gomb esetén azt is megjeleníti. Visszatérve az előző problémákra, mindet orbosolta egy lezárás-feloldás. Vannak még kissebb bugok, mint például, ha üzenetet küldök a küldés után ugrálnak az előző üzenetek, vagy az alkalmazkodások 1-2 másodpercig az indítás után nem illeszkednek a kijelzőre stb… Ezek jól észrevehető, de bem zavaró hibák, tudván, hogy ki lesznek javítva. Az egyik legviccesebb a háttérkép beállításnál az elönézetben még a régi lock screent mutatja.
  Mindent összefoglalva azoknak akik gondolkoznak a telepítésen, mindenképpen számoljanak vele, hogy nem egy simán futó, hibátlan rendszert fognak kapni, mint amihez már hozzá szoktak. Hemzsegnek benne a hibák, előfordul, hogy akad vagy befagy, de nem rakom vissza a 6-ot hiszen használható és szerintem már a béta frissítésekben orvosolni fogják a hibák nagy részét.

 15. kormi - 2013.06.15. 11:23

  Sziasztok!

  Eddigi (2 napos) tapasztalatok iPhone 4-en iOS 7 alatt:
  Tények:
  -Nincs 3D háttér (ez szerintem nem is fog változni sajnos, de tény, hogy zabálja az erőforrásokat)
  – A menüelemek átlátszóak, de a háttér színét “nem veszik fel”, ez gyanítom ,hogy bug.
  – Nincs “élő időjárás”
  – A multitasking nagyon, de nagyon nagyon szaggat, néha ki is fagyasztja a telefont (ha az ember bezárogat ablakokat, ha csak simán használja a gyors váltáshoz, akkor a szaggatáson kívül üzemel)
  Saját gondolatok: Alapvetően élvezem az új iOS-t, nekem speciel még az ikonokkal sincs bajom. A kezelőfelület szép és letisztult. Talán ami a legfontosabb, hogy ugyanúgy megy minden, mint a korábbi verziókban, tehát alapjaiban nem változott semmi. Igényesek a textúrák, a menüanimációk, különösen tetszett a Messages görgetési animációja, olyan, mintha a buborékok “hullámzanának”, furcsán hangzik, de amikor látja az ember, akkor nagyon “cool”. A control panel régóta várt és üdvös újítás, lényegesen könnyít a dolgokon.
  Akku: Nos egyet kell értenem, amikor az ember használja a telefont, jobban merül, viszont ha le van zárva, akkor szinte alig merül. Egy este alatt 1%-ot merült a készülék! (nekem normálisan 5-6 esetleg 10%-ot is szokott) Szóval szerintem az akkuval sem lesz gond.
  Mindezen tapasztalatokhoz hozzá tartozik, hogy ez csupán beta 1! Tehát rengeteget fog változni a rendszer a “motorháztető” alatt, a külcsín szerintem meg jobb, mint volt.

 16. Stefan - 2013.06.15. 12:40

  Imádom az Apple termékeket, de én a magam részéről felvállalom, hogy az IOS 7 egy óriási csalódás. Amikor megláttam az első gondolatom az volt, hogy: -Mi ez?! Valami harmad, negyed rangú IOS téma Androidra vagy anno még a béta állapotú IOS 3-at látom? Baromi igénytelen. Desing felelőst már akkor menesztettem volna, amikor csak a tervvel elém állt volna, hogy őőőő én ilyenre gondoltam. Az új funkcióktól nem vagyok elájulva. A kezelőfelület számomra nagyon Android, amit szívből UTÁLOK :)!!! Nem hiszem, hogy változna a desing őszre, bár ne legyen igazam!!! Ha viszont ez marad, akkor amíg lehet maradok IOS 5 alatt. Az üzemidő csökkenését tekintve nem értem, hogy mi ez a nagy meglepődés. IOS és OSX update-ek mindegyikénél szembesültünk eddig ezzel a problémával. Én jelenleg annak örülök, hogy a Mavericks nem kapta meg ezt a stílusjegyeket, amit az IOS 7. Egy szó mint száz, az új IOS 7 terén a beígért “nagy bumm” elmaradt. :(

 17. Petiii - 2013.06.15. 12:46

  Nekem iphone 4-en akadós. Viszont akksiidő ugyanannyi mint 6.1.3on:) jó lesz ez a rendszer.

 18. Tom - 2013.06.15. 17:16

  Írjon bárki bármit, 4s-en nem jó. Véletlenszerű akadás, mikrolag, mint egy Android. Aki szerint jól megy, az ezt ‘akarja hinni’ – javaslom, tegye vissza a 6-ost. Sokkoló lesz a különbség. Remélem, a végleges jobb lesz, bár simán el tudom képzelni, hogy az iPhone 5 sebességére és 1 giga RAM-jára lesz belőve. Akkor az 5 és a 6 (?) szépen fogja futtatni, a 4s ‘tűrhetően’ (= android), a 4 meg sz*rul. Az új feature-öknek kell a teljesítmény, ez van. Azért kíváncsi leszek, mennyit reszelnek rajta őszig.
  Ennyire félkész rendszert mèg bemutatni se szabadott volna. Nagyon látszik Jobs hiánya…

 19. Krisz - 2013.06.15. 18:51

  Még annyit hozzátennék, hogy i5-ön a jelkódzár nem tökéletes. Nekem 15 percre van beállítva és soha nem kéri. Ha azonnalira állítom, akkor igen, de akkor sem mindig. Automatikus app-frissítésnél néha újraindul a rendszer, legalábbis egy alma látszik csak 5-10 másodpercig. Én mappákba rendezve tárolom az ikonjaimat és a mappa háttere túl világos, egy kis opacity még kellene rá, de ezt biztos javítják majd. Amúgy nem rossz az egész, meg lehet szokni. Még kicsit nyikorog a rendszer, döcög és akadozik itt-ott, de használható. Akksit mintha kicsit lassabban enné.

 20. D - 2013.06.15. 19:19

  Úúú én lehet hogy nem is fogok frissíteni, nekem baromira nem tetszik… :(
  Legfeljebb kipróbalni de számomra ez már nem is iOS…

 21. Gangxtag - 2013.06.15. 19:39

  Nekem nagyon tetszik az új rendszer,talán itt még egy kicsit lassú de kinövi mire a véglegest le lehet tölteni. Ami viszont nagyon bosszant ez a minimalista dizájn. Minél több videót meg képet látok róla annál jobban idegesít,a videó végére már nem is a sebesség külömbséget figyeltem hanem ezeket ratyifos ikonokat! Rohadtul remélem,hogy nem fogják ezt erőltetni!

 22. Venom - 2013.06.16. 11:22

  Nekem 4s-én

 23. Zoli - 2013.06.21. 09:40

  En is raraktam par mapra az i5 re.De lassulas nem volt,az ikonok furak de meglehet szokni. Nekem tetszik. Mivel ingyenes verzioval teszteltem nem beregisztraltal par nap mulva visszaraktam az elozo iost. Roviden nekem tetszik. Remelem kicsit csiszolnak rajta es mielobb tolthetjuk.

 24. ervin27 - 2013.09.26. 23:26

  Helló!

  Segítsetek kérlek, ez az újítás nem az igazi.
  Számítógéphez csatlakoztatva kiríja,
  Megbízik ebben a számítógépben? Megbízhatóság- Nem megbízható.
  Hiába nyomom a megbízhatót állandóan vissza jön. mit tudnék tenni ellene?
  Nagyon Köszi

 25. Novisz99 - 2013.10.01. 16:57

  Sziasztok!
  IOS 7 óta nekem is PC-hez (nem MAC) csatlakoztatva ugyanezt írja:
  Megbízik ebben a számítógépben? Megbízhatóság – Nem megbízható
  Nem jegyzi meg, hogy “Megbízhatóság”-os a PC-m.

Szólj hozzá Te is!