A Logitech az iskolákat célozza meg az új vezetékes iPad billentyűzetével

Tian 2013.05.25. 18:39 Apple, Kiegészítők 5 hozzászólás 714

Idehaza még nem annyira elterjedt, de külföldön számos oktatási intézmény biztosít a diákjai számára iPadet oktatási célból. A tanulók nem csak a suliban, de odahaza is használhatják az eszközt. Az iskolák legfőbb célja ezzel az oktatás érdekesebbé és hatékonyabbá tétele és a tankönyvek leváltása digitális tartalomra.

Az oktatás megújításába az Apple természetesen biztosítja a diákok számára a szoftvereket is, mint például az iBooks vagy az iTunes U, ahol a tanárok által összeállított óraterveket, házi feladatokat és kötelező anyagokat is megtalálhatják a gyerekek, így az iPad a szórakozáson túl, egy teljes funkcionalitású iskolai segédeszközzé is válik.

A Logitech kínálatában számos vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet megtalálható már, viszont a cég legújabb kiegészítője a régi vezetékes technológiát használja és kifejezetten az iskolákat célozza meg. A Logitech most egy olyan billentyűzetet kínál az iskoláknak, mellyel a diákok számára próbálnak kedvezni.

A billentyűzet természetesen az iskolai felhasználásra lett kialakítva, így erősebb kivitelű, mint társai. A billentyűzeten az általános gombok mellett még extra funkciógombok is helyet foglalnak, mint például a keresés, a médialejátszás, de még a Siri-t is aktiválhatjuk innen.

A vezetékes módszernek köszönhetően pedig tölteni se kell, elég csak csatlakoztatni az iPad készülékhez. Kétféle verzió létezik belőle: egy az új Lightning csatlakozós modellekhez, a másik pedig a régebbi, 30 tűs csatolókkal kompatibilis. Mindkét verzió 60 dollárért lesz kapható. A Lightning csatlakozós augusztusban, a 30 tűs verzió pedig októberben lesz elérhető.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

5 hozzászólás

 1. Dávid - 2013.05.25. 19:45

  Sztem okos ötlet az egész dolog meg látszik hogy az Apple ilyeneket is elér! :)

 2. Grizzlee Géza - 2013.05.25. 23:30

  Nagyon innovatív. Not! :D

 3. HunXPlayboy - 2013.05.26. 01:09

  Kedves Géza!

  Mi az amit te letettél az asztalra, hogy így bíráskodsz? A billentyűzet valóban nem nagy szám de az amit az iPad-el elért az Apple figyelemre méltó.

 4. Qpack - 2013.05.26. 10:43

  Nem bírálta senki se az Applet, csak annyit írt, hogy nem innovatív a Logitech új kütyüje. :)

 5. Grizzlee Géza - 2013.05.26. 16:17

  Kedves Playboy! iPaddel – így írjuk helyesen!

Szólj hozzá Te is!