A 15′-ös Retina Macbook Pro-t új alkatrészekkel is felszerelik

Slemi 2013.02.24. 21:41 Apple, Mac 0 db 1 007

Úgy tűnik, a legújabb MacBook pro újítás nem volt olyan apró változtatás mint amilyennek elsőre gondoltuk. Egy kiszivárgott javítási útmutató szerint, amely a 15 inches Retina MacBook pro-hoz tartozik, több belső hardvert is kicserélnek a készülékben, mint például az SSD-t a Bemeneti/Kimeneti felületet, a Logic Board-ot és még a gép alját is új részekkel szerelik fel. Az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy miért került sor ennyi változtatásra (természetesen tudjuk, hogy a processzor sebessége nem volt a legjobb) de eszünkbe jutott egy 2012 októberében kiszivárogtatott információ a Foxconn-tól:

“A Retina Macbook Pro, amely a D2 elnevezésű gyártási sorban található, több szempontból hibás termék, mert túl gyorsan felmelegszik és a képernyő világításával is több készüléknél probléma lépett fel. Az Apple nem fogja újraindítani az egész szériát, de javítani fog a gyártási technikán a Retina Macbook pro-t illetően. Ezzel egy időben az Apple piacra dobja a 13 inches verziót is. A fellépő képernyő és hűtési problémák kerülnek majd javításra, de a kialakítás és az alkatrészek ugyanazok maradnak.”

Érdekes módon, a beszámolóban az is szerepelt, hogy a gyártási folyamatot át fogják helyezni, legalább részlegesen egy másik országba, név szerint Mexikóba.

Nyilvánosságra került a javítási útmutató a 13 inches változathoz is, amit sokkal kevesebb fejlesztés és javítás érint majd. Mindössze a Logic Board-ot érintik majd a fejlesztések, hiszen ennél a konstrukciónál nem léptek fel a nagyobb képernyőjű változatot érintő típushibák.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!