MobileKids: Teljes kontroll a gyerek felett

NZsolt 2013.01.25. 16:35 Apple, Programok 0 db 1 329

A szülők többsége fázik attól, hogy gyerekének drága mobilt vásároljon, hiszen nagy valószínűséggel másra sem lesz használva, csak játékra és Gangnam Style üvöltetésre, mindezt egy borzasztó adatforgalommal megfűszerezve (de mégis megveszi). Azonban ahogy növöget a csemete, úgy lesz egyre kíváncsibb és kezd el szörfölgetni a neten, a kedves szülők pedig szeretnék tudni, mégis mit művel szemük fénye a világhálón.

A napokban rajtolt a MobileKids nevű app, a fejlesztők szeretnék azt elérni, hogy a teló a gyerek kezében újra olyan ellenőrizhető legyen, mint régebben, amikor a telefon még a falon függő vezetékes eszköz volt. Az alkalmazás egyébként azért indult, mert a kiötlője maga is édesanya, és azt vette észre, hogy a gyerekének barátai már hat éves korukban mobillal a kezükben szaladgálnak.

Az alkalmazás segítségével a szülő a saját telefonján figyelheti, hogy a gyerkőc mit művel a készüléken, nyomon követheti, hogy merre jár, illetve különböző korlátozásokat állíthat be. Az alkalmazás két részből áll, a “Child app” kerül a gyerek telefonjára, a “Parent app” pedig az anyuka/apuka eszközére. Az alapfunkciók, mint az SOS értesítés stb. ingyenesek, egyébként évente 60 dollárt kóstál a teljes program.

A legnagyobb probléma, hogy a “Child app” nem fut iOS-on, csak a szülői verzió. (Bár talán ez nem is baj, egy alacsonyabb árkategóriás okostelefon is bőven megteszi a gyereknek). A fejlesztő ezt azzal indokolta, hogy az Apple nem engedélyezi egyik készülékének külső korlátozását sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!