Fogynak a Thunderbolt készletek, új dizájn jöhet

Slemi 2013.01.24. 01:01 Apple, Mac 2 hozzászólás 764

Számos eladónál elfogyott az Apple Thunderbolt monitora, ami felveti a lehetőségét annak, hogy a 27 inches terméket nemsokára fejlesztésekkel látják el. Ez talán egy vékonyabb dizájnt lehet, amivel a legújabb iMac-ek is rendelkeznek. Hétfőre a legfőbb viszonteladók, az Amazon, a MacMall és a J&R teljesen kifogyott Thunderbolt monitorból. Ez gyakran a legelső jele az elkövetkező fejlesztésnek Apple termékek esetében.

Mindenekelőtt a monitor számára szükséges egy fejlesztés a MagSafe kábelt illetően. Az Apple jelenleg minden megrendelt Thunderbolthoz kénytelen egy Magsafe-MagSafe 2 konvertert is szállítani, hogy az kompatibilissé válhasson a legújabb MacBookokkal. A Thunderbolt és elődje a Cinema is az iMac-től vette át annak idején az LCD technológiát. Az iMac-et pedig a közeljövőben szerelték fel egy új kijelzővel, amely vékonyabb és 75%-al kevesebb csillogást biztosít.

Miroslav Djuric, az iFixit fejese megjegyezte az AppleInsidernek, hogy a jelenlegi Thunderbolt monitorok ugyanazt a képernyőt használják, amit az előző generációs 27 inches iMac-ek: Egy LG által készített TFT active-matrix LCD kijelzőt. Gondoljunk úgy a Thunderboltra mint egy iMac, csak épp a számítógép nélkül.-mondta Djuric.

Ha a megszokott trend folytatódik, egy frissített Thunderbolt monitor vékonyabb LCD panellel készülne, illetve valószínűleg az egész dizájn veszítene szélességéből. Az Apple új 21.5 inches iMac-ja ugyanazt az LCD kijelzőt használja, mint az elődje, azonban 5 milliméterrel vékonyabb, ami azt feltételezi, hogy az összetevők ugyanazok, de elrendezésüket kisebb helyen oldották meg. A vékonyság egy másik oka, hogy az LCD-t és a monitoron lévő előlapi üveget összeépítették. Djuric úgy nyilatkozott, ugyanezt a megoldást várja a következő generációs Thunderbolt monitorokat illetően is.

Abban az esetben, ha az Apple az iMac technológiáját akarja beépíteni a következő generációs Thunderbolt-okba, az új nagyképernyős kijelző piacra dobása nem mostanra várható, a jelenleg fellépő gyártást illető problémák miatt. Az Apple új 27 inches iMac-jéből továbbra is alacsonyak a készletek, mert problémák léptek fel a kijelző gyártását illetően. Amíg ezeket helyre nem hozzák, a cégnek valószínűleg nem lesz elég alkatrésze ahhoz, hogy még egy új Thunderbolt monitort is piacra dobjon.

Egy múlt heti cikk azt állította, hogy az Apple és az LG mindössze havi 100.000 iMac-et volt képes legyártani. Ennek ellenére, az Apple online áruházai továbbra is azt hirdetik, hogy a most megrendelt 27 inches iMac-et 3-4 héten belül kézhez kaphatja a vásárló. Egy másik fejlesztési terület lehet a Thunderbolt számára, a portok területe. A jelenlegi modell három USB 2.0-s porttal rendelkezik, az Apple 2012-es termékeit azonban már USB 3.0-s csatlakozással hirdeti, beleértve az összes Mac-et és az újratervezett iMac-et is. Az USB 3 5Gb/s adatátviteli sebességet tesz lehetővé, ezzel szemben az USB 2 csak 480 Mb/s-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

2 hozzászólás

  1. strucc007 - 2013.01.24. 02:03

    Egy új 27-re tuti lecsapnék. iMac nem kell, új asztali gépet egyhamar nem veszek, de egy ilyen monitor jól jönne. Tippek, h ebből retina mikor várható?!

  2. joey004 - 2013.01.24. 07:35

    A vékonysági mánia nem érdekel,de valóban szebb az új iMac képe mint a régié, szóval itt érezni lehetne a fejlődést. Plusz az USB 3 is jó dolog.

Szólj hozzá Te is!