Az Apple továbbra is egy megbízható felsővezetőt keres

Slemi 2013.01.14. 18:27 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 411

Emlékeztek még arra, hogy az Apple október végén kirúgta a kiskereskedelmi részleg vezetőjét John Browettet? Na, az ő pozíciója még mindig üres a cégnél, és ahogy az AllThingsD újságírója John Paczkowski megjegyzi, az Apple jól át akarja gondolni a dolgot, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy még egy hibát elkövessenek és egy inkompetens ágazatvezetőt nevezzenek ki, egy ilyen kritikus pozícióra.

A kiskereskedelmek kulcsfontosak az Apple számára, a negyedik negyedévben tavaly a 390 Apple Store 65000 dollár/négyzetméteres átlagbevétellel zárt, ami óriási szám. Példának okáért, a Tiffany & Co. ékszerüzletek ennek csak a felét érik el. Paczkowski cikkében felsorol 5 jelöltet akiknek a neve már régóta képben van. Közéjük tartozik a Burberry igazgatója Angela Ahrendts, Victor Luis a Coach-tól, Jeanne Jackson, aki a Nike-nál keresi a kenyerét, John Culver a Starbucks Ázsiai részlegéről, és Paul Gainer aki jelenleg a Disney alkalmazottja.

Természetesen mindannyian szakképzettek, de elképzelhető, hogy 3 belső jelölt jobban illene a szerepkörbe. Steve Cano az Apple kiskereskedelmi menedzsere, Bob Bridger a jelenlegi ingatlanfejlesztési vezető, vagy Jerry McDougal aki a megbízott vezető lett a kiskereskedelmi területen.

Sok forrás akikkel Paczkowski kapcsolatba lépett azt véli, Cano lehet a legmegfelelőbb belsős jelölt. Ő az Apple első Soho-i üzletében kezdte, ott volt a Tokiói bolt megnyitóján is. Később átigazolt a Londoni központba, hogy kezébe vegye a nemzetközi kiskereskedelmi ügyeket, jelenleg pedig az Apple boltok kapcsolattartója és vezetője. Browettel ellentétben, ő érti mit jelent a kultúra, és hogy ennek a boltokban is meg kell jelennie.

Az egykori igazgató, akinek a helyére Browett érkezett, a JCPenney jelenlegi fejese, Ron Johnson így vélekedik: Tim elég időt fog hagyni, hogy átgondolja a dolgot. A belső csapat nagyon erős, és képes arra, hogy hibák nélkül irányítsa a részleget, ameddig Tim megtalálja a megfelelő embert.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

3 hozzászólás

  1. András - 2013.01.14. 19:00

    Én megyek szivesen :)

  2. Ikaruga - 2013.01.14. 20:54

    Én elvállalnám. Ígérem egy darabig nem fogok lopni…:)

  3. MFeri - 2013.01.15. 09:09

    Hova kell küldeni a CV-t? :)

Szólj hozzá Te is!