Luca Maestri lett az Apple új vállalati irányítója

Slemi 2013.01.13. 18:15 Apple, Egyéb 0 db 397

A pénzügyi részleg megerősítésének érdekében az Apple elcsábította a Xerox vezérigazgató helyettesét, és gazdasági igazatóját Luca Maestrit, kinevezve őt az új vállalati irányításért felelős személynek. Maestri távozásának bejelentésekor, a Xerox azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy az igazgató február 28-án hagyja majd ott pozícióját, addig pedig segít cégnek megtalálni méltó utódját.

Maestri az állást előtte betöltő Betsy Rafaelt váltja és az Apple elsőszámú igazgatóhelyettese és pénzügyi vezérigazgatójának, Peter Oppenheimernek a keze alá dolgozik majd, aki jelenleg a pénzügyi-, befektetői kapcsolat- és adórendszert irányítja, valamint felelős a belső ellenőrzésért is. Egykor Maestri leendő pozíciójában dolgozott még a ’90-es években.

Maestri feladata vállalati irányítóként a pénzügyi célkitűzések és vezérelvek meghatározása lesz, valamint a bevételek és kiadások követése, ezen kívül segít majd döntéseket hozni befektetési területen. Maestri 2011 februárjában csatlakozott a Xeroxhoz, előtte pedig a Nokia Siemens Networks pénzügyi igazgatója volt. Megelőzően több, pénzügyi tisztséget is ellátott a General Motors-nál, ahol több mint 20 éven keresztül dolgozott.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!