Hangüzenet funkcióval frissült a Facebook Messenger

Tian 2013.01.06. 15:54 Apple, Programok 2 hozzászólás 11 021

Akik eddig is használták már a Facebook kifejezetten a csevegésre összpontosított Messenger alkalmazását, azoknak a frissen megjelent verzióval most még egyszerűbbé válhat az üzenetük továbbítása. A Facebook Messenger legújabb frissítésével az üzenetküldésnél a képek csatolása mellett végre megérkezett a korábban már a számítógépek böngészőjéből elérhető hangüzenet küldési lehetősége is.

A Facebook alkalmazással ellentétben a Messenger legnagyobb előnye és ezzel együtt szinte egy kötelező alkalmazás azok számára, akik ezen a csatornán keresztül folytatják beszélgetéseiket, az nem más, mint hogy a beérkező üzenetek push értesítés formájában meg is érkeznek a címzett készülékére, amint a feladó elküldi az üzenetet, így nem kell folyamatosan megnyitnunk az alkalmazást, hogy vajon válaszoltak-e az üzenetünkre.

A Siri jelenleg még nem támogatja a magyar nyelvet, ezáltal a magyarul bediktált szöveget, illetve a betűket pillanatnyilag nem képes felismerni és karakterré alakítani, így a Facebook Messenger hangüzenet küldési lehetősége hasznos lehet azok számára, akik a hosszabb sorok begépelése helyett, csupán felvéve a mondandójukat, hang formájában szeretnék elküldeni üzeneteiket. Nem csak a beszéd felvételére alkalmazható ez a funkció, hanem például egy zongorán vagy gitáron előadott darabot is elküldhetünk ismerősünk, aki ezáltal meghallgatja a legújabb szerzeményt.

A hangüzenet küldése mellett a közeljövőben érkezik még egy újdonság, mégpedig a Facebook VoIP, vagyis az ingyenes telefonálási lehetőség a Facebook felhasználók között. Jelenleg még tesztüzem alatt áll a projekt, de a kanadai felhasználók már élesben is kipróbálhatják a mobilinterneten és Wi-Fi hálózaton is egyaránt működő funkciót, és idővel hazánkba is megérkezhet majd. Ezzel a lépéssel a többi hasonló szolgáltatás nyújtó alkalmazás, mint például a Viber vagy a Skype is komoly ellenfélre számíthat, hiszen napjainkban már szinte mindenki rendelkezik Facebook fiókkal, így azt használva akár számítógépről is indíthatunk hívást majd.

[appext 454638411]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

2 hozzászólás

  1. Katona Tamás - 2014.01.04. 12:57

    nekem nincs ilyen plusz jel meg tudnák mondani hoogy lehet ezt megcsinálni kérem mondják meg köszönöm

  2. sebastian czirok - 2014.10.25. 19:28

    szeretnék hanguzenetet kuldeni

Szólj hozzá Te is!