Facebook: jöhetnek a reklámok az Instagram alkalmazásokba!

KeleMan 2012.12.14. 19:06 Apple, iPhone 9 hozzászólás 858

Ez év áprilisában már megírtuk, hogy a Facebook hivatalosan is felvásárolja az Instagram alkalmazását. Az érdekesség az egészben az volt, hogy a Facebook vezére, Mark Zuckerberg mindezt az igazgatótanács tudta nélkül, a “háttérben” intézte. Akkor az egész fúzió kereken 1 milliárd dollárba került, ennyiért adták el ugyanis a fejlesztők a népszerű képmegosztót a Facebook számára. Később az Instagram kitalálói a pénzből már csak 700 millió dollárt láttak, ugyanis időközben a Facebook a tőzsdére is belépett, igaz hatalmas bukta lett a dologból.

Mindenesetre a Facebook készítői úgy vélik, hogy az Instagram felületére is érdemes lenne reklámokat tenni, amely természetesen várható is volt, amelyre a lelkes Instagram felhasználók azonnal fel is kapták a fejüket, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet lenne. Marketing szempontból ugyanis kiemelten fontos, hogy kihasználják az alkalmazás nyújtotta előnyöket a közösségi oldalnál.

Carolyne Everson, a Facebook globális marketingmegoldásokkal foglalkozó ügyvezetője a Business Insider kérdésére elmondta, hogy bár még nem tudják a pontos kezdődátumot, de biztosan fognak reklámokat elhelyezni az Instagramos alkalmazásokban, legyen az akár az iOS, akár Androidos eszközön használva. Azt, hogy maguk a reklámok hol is helyezkednének el, szintén homály fedi, de jó esetben a felhasználói felületet nem változtatnák meg. Sokan arra gondolnak, hogy a reklámok maguk a fotók lennének, mely így tulajdonképpen folyamatosan változnának is, akárcsak egy hírfolyam.

Természetesen a felhasználók már nemtetszésüknek adtak hangot, többen azzal fenyegetőznek, hogy más alternatívát keresnek majd a  a fényképek megosztására, amennyiben a Facebook valóban bevezeti az Instagram rendszerébe a hirdetéseket. Ti hogy látjátok, lehet létjogosultsága a reklámoknak ebben a kitűnő alkalmazásban vagy már megint csak a pénzről fog szólni minden?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

9 hozzászólás

  1. bbb - 2012.12.14. 19:29

    1,5 éve használom az instagramot, de ha nekiállnak teleszórni reklámmal akkor lehet hogy búcsút veszek tőle. A kezdeti lelkesedés amúgy is már alábbhagyott, ez a végső csepp lenne.

  2. Regi - 2012.12.14. 21:19

    Én is más alternatívát keresnék inkább, elvből nem használok olyan appokat, amiket reklám rondít el. Zuckerberg leállíthatná magát, ne legyen már ennyire pénzéhes!

  3. blabla - 2012.12.14. 23:31

    már rég töröltem az instagram ot :) egy idö után rohatt uncsi :( azon is csodálkozok hogy maga a facebook még ingyenes , amijen pénzéhesek ….

  4. iMarc - 2012.12.15. 00:21

    Két eset lehetséges. Fizetek egy kis aprót, hogy reklám mentes maradjak, avagy jön a reklám s én törlöm az appot.

  5. Bloodvampire - 2012.12.15. 07:58

    Azzonali törlés! Nem kellenek mindenbe reklámok!

  6. lolsk8er - 2012.12.15. 14:40

    @blablaa

    ne haragudj basszus de neked tenyleg fingod nincs,hogy az “ilyen, olyan, milyen” es tarsai szavak nem ‘J’-vel irandok?

    Hihetetlen,hogy iPhone mar van mindenkinek de rengeteg kommentelo boszme modon irni nem tud…

    Akinek nem inge…. de azert ha valaki nem tudja leirni a “milyen” szot helyesen annak a velemenye szamit a legkevesbe.

  7. Manhattan - 2012.12.15. 18:43

    lolsk8er, teljesen igazad van!!!

  8. Rudolf - 2012.12.15. 18:45

    Azért használom mert nincs benne reklám és nem pattog a képembe 3 másodpercenként valami idióta reklám… nagyon elcseszik ha ez igy lesz…

  9. Zsombie - 2012.12.16. 23:13

    Kellenek a f@szomnak reklámok . Mire jó egyáltalán ? Elrondítja az egész appot . Nállam is törlésre kerül a sor ha beleteszik a hirdetős szarjaikat :(

Szólj hozzá Te is!