Magyar fejlesztés: EgérÚt – ingyenes navigáció telefonra

Tian 2012.12.10. 09:10 Apple, Programok 5 hozzászólás 20 012

Az Egérút nevű ingyenes navigációs rendszer az Android és Windows Phone platform után megérkezett az iOS készülékekre is. A program célja, hogy a dugók és útlezárások esetén pillanatokon belül képes a vezető számára egy alternatív elkerülő utat javasolni, hogy a sofőrök a lehető leggyorsabban elérjék úti céljukat  Az Egérút egyik jelentős előnye, hogy a programot letöltve mobilkészülékünkre, nincs szükség külön navigációs eszköz vásárlására, hanem a mobiltelefon kap egy újabb funkciót.

Az Egérút különlegessége, hogy a háttérben zajló folyamatok teljesen mások, mint egy hagyományos navigáció esetében. Az útvonaltervezés nem a telefonon, hanem egy központi szerveren történik, mivel a központ – az elérhető navigációk között egyedülálló felbontásban – információkkal rendelkezik a város pillanatnyi forgalmi helyzetéről, ezért képes olyan útvonaljavaslatokat adni, melyek figyelembe veszik az aktuális forgalmi adatokat.

Az Egérút képes arra, hogy az útvonaltervezések során figyelembe vegye az egyes útszakaszok forgalmi terheltségét és törekszik a bedugult útvonalak elkerülésére. Ha lehetőség van olyan útvonalak választására, amelyek az adott időszakban jól járhatóak, akkor az Egérút a megszokott útvonalakkal szemben a gyorsabb utat javasolja az autósok számára. Ezek az alternatív útvonalak idő- és üzemanyag megtakarítást jelentenek, ráadásul az autósokat is kevesebb stressz éri, mivel nem a beállt útszakaszokon vesztegelnek.

A rendszer jelenleg az egész ország területén képes jó minőségben elkerülni a kialakult dugókat, amivel az Egérút jelenleg egyedülálló a mobilnavigációk között. Magyarország térképük jelenleg 230.000 km úthálózatot tartalmaz, ezzel a legrészletesebb navigációs térkép az országban, az egészen kis településeket is mutatja.

Az összes többi navigációs rendszerrel szemben az Egérútban valamennyi felhasználónál adott a folyamatosan aktuális térkép használatának lehetősége. Nincsen szükség 3 havonta térképfrissítésekre, ez mindenkinél automatikusan történik – az Antares szerverein -, így plusz feladatot nem jelent a felhasználók számára.

Ezen felül a rendszer képes balesetek esetén operátor közreműködésével időszakos útlezárásokra is, ezt a szolgáltatást futóversenyek, felvonulások, tüntetések esetén is biztosítják.

Az Egérút további egyedülálló képessége útfelújítások esetén a teljesen megváltozott forgalmi rend azonnali követése. A navigációs rendszerek közül egyedüliként lehetőség van arra, hogy a több mint 1 millió élszakasz közül bármelyiket azonnal lezárják egy forgalmi korlátozás miatt.

[appext 583056025]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

5 hozzászólás

  1. wroadd - 2012.12.10. 15:24

    Szép cikk, bár nem ártott volna néhol átírni a többesszám első személyt, többesszám harmadik személyre.

  2. sanyi - 2013.11.15. 15:12

    Aztán hol a jó ***** anyádba lehet letölteni a szoftvert te barom itt csak a reklámok vannak és sok szöveg.

  3. K. János - 2023.06.04. 20:01

    Nincs

  4. Kordás jános - 2023.06.04. 20:05

    Nemtudom megnyitni

Szólj hozzá Te is!