Egymásnak ugrott az Apple és a Nokia a tőzsdén

KeleMan 2012.12.07. 17:02 Apple, Egyéb, Rövidhírek 0 db 604

A tőzsdei árfolyamok alakulása alapján van mitől tartania Apple-nek a mobiltelefon piacon, elsősorban a Nokia által támasztott konkurencia formájában – írja a DAF német pénzügyi portál. Miközben az Apple részvénye a mobiltelefon piacon kibontakozó éles konkurenciaharctól tartva 6,4 százalékos veszteséggel zárt szerdán New Yorkban, a Nokia részvénye ezt a félelmet a csütörtöki európai kereskedés kezdete után 10 százalékos erősödéssel igazolta vissza.

Az Apple részvénye szerdán négy éve a legnagyobb egy napon belüli veszteséget szenvedte el. A 2012. szeptember 21-i 705 dolláros árfolyamcsúcs óta az Apple részvénye közel 30 százalékot adott le árfolyamából. Ezzel szemben a Nokia részvénye 2012. július 18-i 1,33 eurós mélypont óta már mintegy 120 százalékkal erősödött.

A Nokia értékesítési offenzívába kezdett a Lumia 920 csúcstermékével Kínában a China Mobile partnereként, az Apple viszont még nem volt képes együttműködést kialakítani a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!