A volt Apple vezérigazgató szerint jó kezekben van a vállalat

Helme 2012.12.06. 13:30 Apple, Steve Jobs 2 hozzászólás 482

Bár Tim Cook bebizonyította, hogy Steve Jobs halála után is van élet az Apple-nél, azért a hosszútávú terveknél és iránymutatásoknál még mindig beszivárog az aggodalom az elemzők és a részvényesek irányából. Pedig a korábbi Apple elnők-vezérigazgató, John Sculley, bízik a jelenlegi vezetésben. A Motley Fool írásában kiemeli, hogy Sculley interjút adott az CNBC-nek. Kijelentette, hogy nagyon optimista a céggel kapcsolatban.

Szerinte a jelenlegi csapat egy nagyon jelentős változáson megy keresztül, hiszen szinte az összes termékük frissült vagy frissülni fog. Ráadásul korábban az Apple évente egyszer mutatta be az új termékeket, mostanában pedig kétszer-háromszor. Az Apple ellátási lánca nagyon összetett, mégis úgy tűnik: jól csinálják. Sculley azt is kiemelte, hogy nem szabad alábecsülni mennyire is nagyszerű az Apple.

A korábbi vezérigazgató azzal folytatta, hogy az Apple minőségbeli értékelésének maradnia annak ellenére, hogy viszonylag állandó változáson megy keresztül a cég. Mint kiemelte: a “Steve Jobs-prémium” egyszer volt, az elemzőknek ezt el kell fogadni. De például Johny Ive is nagyon sokat tett azért, hogy az vállalat ott tartson, ahol most van. Azonban a befektetőknek nem kell félni, a cég jó kezekben van.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Goya - 2012.12.06. 19:27

    Steve Jobs maga volt az apple. Azt már borítékolhatjuk, hogy ugyanaz soha nem lesz, de van rá esély, hogy még jobb is lehet. A brand már fel van építve, mostmár csak az kell, hogy tartsák a színvonalat. Nem lesz könnyű a dolguk, mivel a közönség szuper érzékeny minden újításra és a legkissebb hibán is hónapokig rágódnak. Hibátlant alkotni márpedig nem lehet, vagy nagyon nehéz. És egyedül ez áshatja alá a cég hírnevét. Például ott volt az első iphone. Úgy kopott a hátulja hogy az nem igaz. De senki nem azzal volt elfoglalva, hanem azzal, ami benne volt és hogy a jövőt képviselte. Ehhez képest most az ötösről már a kiadása óta mást sem lehet hallani csak, hogy lepattan róla a festék… Ezek a dolgok indítják el a céget a lejtőn, mert a többi innovációt senki sem veszi figyelembe.

  2. tenz - 2012.12.07. 21:31

    ha az elso is kopott mar akkor foleg az lenne a feladat hogy ne masszanak ugyanabba a hibaba mindenki kovet el hibat 1x … ez tervezesi hiba en nem is ertem hogy lehetett ezt igy kiadni …
    nem a vasarlok generaljak a hibat vagy a konkurencia gerjeszti hanem elbasztak valamit sot minden iphone eseteben elbasznak valamit …. ettol fuggetlenul jo ez meg de ujitani kell mindig mert en tartok tole hogy az elonyet veszti az apple

Szólj hozzá Te is!