Készíts saját alkalmazást az InstApp segítségével

KeleMan 2012.11.26. 16:10 Apple, iPhone 7 hozzászólás 5 667

Te is szeretnél saját alkalmazást fejleszteni a lehető legegyszerűbben? A hazai Attrecto cég fejlesztéseként elkészült InstApp segítségével mindezt most könnyedén megteheted. A legjobb az egészben, hogy az InstApp keretrendszere egyszerre teszi lehetővé, hogy iOS, Android vagy akár már Windows 8-as programokat is készítsünk. Az InstApp először 2012 júliusában jelent meg a piacon, kifejezetten rendezvény appok létrehozására tervezett keretrendszerként, amely Android és iOS alkalmazások elkészítését tette lehetővé, de idén novembertől már Win8-as appokat is gyárthatunk.

Fontos tudni, hogy az első 4 hónapban több, mint 1000 alkalmazás született világszerte. Ezeket azóta pedig már több ezren töltötték le, azok micrositejairól és a hivatalos piacterekről is. A keretprogram 8 sablont is kínál (étterem-kávézó és pub, hotel, fitnesz és edzőterem, rendezvény, sportcsapat, együttes és dj, vállalkozó, oktatási intézmény) melynek segítségével népszerűsíthetjük oldalunkat, termékünket.

Így lehet négy egyszerű lépésben appot készíteni.

1. lépés: Válaszd ki az alkalmazás típusát! A típus kiválasztása után egy tematikus sablonnal dolgozhatsz, amely az adott témára leginkább jellemző menüpontokat tartalmazza. Ezeket az ajánlott menüpontokat természetesen saját elképzelésed szerint átalakíthatod. Minden sablonhoz egyedi háttér – és kezdőképernyőt is felkínálunk számodra. Ha nem találsz számodra megfelelő sablont, válaszd ki bármelyiket és nevezd át a menüpontokat.

2. lépés: Az egyedi sablonok által felkínált menüpontok különböző struktúrával rendelkeznek, így számos információ típust megjeleníthetsz az alkalmazásban. Készíthetsz egyszerű leírást, megadhatod az elérhetőségeidet, belinkelheted a közösségi oldalaidat, videót és képeket oszthatsz meg, időpont szerinti menetrendet állíthatsz fel valós idejű státusszal, pontos cím alapján navigálhatod a vendégeid a helyszínre stb. Minden menüpontot átnevezhetsz és lecserélheted a hozzájuk tartozó ikonokat is. A menüpontok sorrendjét is megváltoztathatod. Minden alkalmazás esetében 5 db egyedi menüpontot adhatsz hozzá az alapértelmezett menüpontokhoz. Ezen menüpontok tartalma szöveges leírás vagy webes tartalom lehet.

3. lépés: Válassz stílust! Válassz a háttér- és kezdőképernyő sablonok közül vagy tölts fel egy saját képet, ezzel egyedi megjelenést adva az alkalmazásodnak. Minden alkalmazás típushoz különböző háttér- és kezdőképernyőt kínálunk fel számodra. Nem csak a háttér- és a kezdőképernyő cserélhető, hanem elképzelésed szerint alakíthatod a menü hátteret illetve az app- és market ikont is. Feltölthetsz egy képet akár a saját fotóid közül is, csak a megadott méretekre kell odafigyelned.

4. lépés: Tedd közzé az alkalmazásod! Miután elkészültél az alkalmazással, az automatikusan felkerül az InstApp saját galériájába, ezzel az Andorid verzió bárki számára letölthetővé válik. A link segítségével el is kezdheted terjeszteni az alkalmazást. Ha nem szeretnéd, hogy az alkalmazásod elérhető legyen a galériában, akkor állítsd az alkalmazás nyilvánossági státuszát privátra. A szélesebb körű elérhetőség érdekében publikáld az alkalmazást a Google Play-en, az App Store-ban vagy a Windows Store-ban.

Hivatalos oldal: InstAppBuilder.com/hu

Az Attrecto Zrt. a legnagyobb okostelefon alkalmazások fejlesztésével foglalkozó cég Magyarországon. Három divízióval rendelkezik: alkalmazások fejlesztése, oktatás, mobil stratégiai tanácsadás. 2009-ben történt megalakulása óta az Attrecto olyan ügyfelekkel dolgozott együtt, mint az Audi, a Vodafone, a Siemens, az SAP és a Magyar Vöröskereszt. Norvég partnereink segítségével sikeresen lefejlesztettük Norvégia legnagyobb állatkertjének és kalandparkjának az alkalmazását is. A csapat 25 fejlesztőből áll. Közülük többen nem is csak egy platformra képesek alkalmazásokat fejleszteni. Ez a csapat egészül ki tanácsadókkal, marketing és sales szakemberekkel és grafikusokkal. Ügyfeleink nem csak az alkalmazás fejlesztése során kamatoztathatják többéves tapasztalatunkat, hanem már az ötletelési szakaszban is, ahol a marketinges és sales-es szakembereink proaktívan segítenek az alkalmazás és a specifikáció megtervezésében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. strucc007 - 2012.11.26. 18:12

  Nah ezt majd kipróbálom…

 2. Zsombie - 2012.11.26. 22:42

  Jó csak az a baj vele hogy mindenképpen fizetős

 3. Mark - 2012.11.26. 22:59

  Én is!!!

 4. Nobody - 2012.11.27. 08:21

  Androidon nem fizetős – legalábbis 1 hónapig … :)
  ( persze, ha publikálni akarom a Google Play-be akkor ott is az.)

 5. Robotdoki - 2012.11.28. 10:14

  Hát azt hittem én is hogy megúszom a próba időt, de a végén kiderült hogy teljesen fizetős és a nagy APP pedig nem elérhető, persze feltöltéskor is képződnek hibák a képeket ellenőrizve. Preview-on 7 képből 2 nem jelenik meg! Vajon miért?

  • Tibor - 2012.11.28. 13:17

   Szia Robotdoki,

   Itt valami bugról, vagy félreértésről lehet szó.
   Légyszi írj egy e-mailt a support[kukac]instappbuilder.com-ra a felhasználói neveddel, és a kollégák utánajárnak a dolognak.

 6. Robotdoki - 2012.11.28. 22:29

  Szia Tibor!

  Folyamatban,igen valami bug lehet a képekkel, pedig a kép megfelel a kritériumoknak. De amúgy már össze raktam az alkotásomat. Tényleg elértés volt a fizetéssel kapcsolatban. Most az ingyenes verziót próbálom, de ha ez rendben és működik akkor tuti felhasználó leszek. Elég jól lehet szerkezteni benne.
  Üdv.:Robotdoki

Szólj hozzá Te is!