Csak kihangosítóval telefonálhatnak majd a kerékpárosok Ausztriában

Helme 2012.11.16. 23:23 Apple, Egyéb, Rövidhírek 5 hozzászólás 681

Változások várnak a kerékpárral közlekedőkre jövőre Ausztriában, például csak kihangosítóval használhatnak majd mobiltelefont. A közlekedési minisztérium törvénymódosítási terve szerint az autóvezetőkhöz hasonlóan a két keréken közlekedőkre is büntetés várna, ha nem kihangosító készülékkel használják a mobiltelefonjukat.

Az egyik kéznek a kormányzáshoz, a másiknak kanyarodáskor az irányjelzéshez kell szabadnak lennie – áll az indoklásban. A minisztérium arra számít, hogy a parlament még az év vége előtt megszavazza a változtatásokat. További módosítás, hogy a kerékpárutak használata nem lesz mindenhol kötelező: egyes, külön jelzéssel ellátott útszakaszokon felmentést kaphatnak ez alól a biciklisek.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

 1. strucc007 - 2012.11.17. 01:30

  Támogatom. Nem is értem, hogy lehet telefonnal vezetni, bicajozni a forgalomban… Meg egyébként is, minek bicajozni, ha ott a szuper tömegközlekedés?! (legalábbis Ausztriában). Amíg az autók szennyezik a levegőt, addig a bicajozás nem hogy egészséges, hanem egyenesen káros, csak erre még keleten nem nagyon jöttek rá. Kint tudhatnak vmit, talán ezért is van sokkal kevesebb bajos Bécs belvárosában ;)

 2. J - 2012.11.17. 02:23

  Tudományosan kimutatták, hogy káros?

 3. Harcos - 2012.11.17. 07:28

  Isteneeeeem érezd már a lényeget hogy ezzel pont azt akarja mondani hogy igenis több embernek kéne nyeregbe pattania és erre a nyugati országokban bizony egyre nagyobb az emberek lelkesedése :)

 4. Mukuki - 2012.11.17. 09:38

  Ez butaság… Autóban zárt térben vagy, ahol senki nem hallja, hogy, mit mond a másik. Biciklizés közben más a helyzet… Nem kihangosítót hanem headsetet kellene használniuk a bicikliseknek. Nem beszélve a kültéri zajokról, stb. Ezek a politikusok is nagyon ráérnek.

 5. Keresztes György - 2012.11.19. 12:55

  Szerintem ez elírás vagy fordítási hiba. Nyilván headsetet értenek alatta.

Szólj hozzá Te is!