New Yorkban beregisztrálják az iPhone-okat a lopások miatt

Helme 2012.09.24. 13:23 Apple, iPhone 1 db 941

Az Apple termékek mindig is kelendőek voltak, főleg akkor, ha azt nem megvásárolni kell, hanem ellopni. Számtalan történetet lehet arról hallani, hogy a tolvajok specializálódtak, s nem hajlandóak mást eltulajdonítani csak iPhone-t és iPadet. Ez főként nyugatabbra fordul elő, nálunk visznek mindent ami mozog. New Yorkban azonban igazán nagy problémát jelentenek ezek a tolvajok. Van olyan nap, hogy akár 100 iPhone-t is ellopnak.

A különbség a hazai állapotokkal szemben, hogy ott rengeteg esetben előkerül az elszedett készülék. Persze itt nem csak azt lehet megemlíteni, hogy a rendőrség hatékonyabb, hanem az emberek többsége használja a különféle biztonsági funkciókat, mellyel egyszerűbb beazonosítani a telefont és a táblagépet.

A New York-i rendőrség megelégelte a lopásokat, így egy biztonsági rendszert hoztak létre. Bárki beregisztrálhatja az iPhone készülékét az őrsön, így egyszerűbbé válik a keresés, illetve megtalálás után gyorsabban kerülhet vissza az eredeti tulajdonoshoz. A regisztráció magában foglalja a készülék gyári számát, a tulajdonos nevét és lakcímét.

Nagyon érdekes kezdeményezés, kíváncsiak leszünk arra, hogy fél év múlva milyen sikerekről tudnak beszámolni. Egyedül az nem világos, ha valaki eladja legálisan a készüléket, akkor kötelező a regisztrációt törölni vagy átíratni?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. James - 2012.09.24. 17:41

    De miért nem lehet a ieszközöket apple ID hez kötni , így pl restore-t nem lehetne csak a kód megadása után elvégezni
    Nem hinném, hogy pár óránál nagyobb fejlesztés lenne az Apple részéről, hogy itunes al hozzáköthető és levehető a “párosítás”
    Így vétel előtt ezt leveheted, utána az új vevő meg magához köthetné a telefont, és így aki ellopja sokat nem ér vele ha éltél ezzel az opcióval
    Remélem ios7 be végre bejön egy hasonló fejlesztés

Szólj hozzá Te is!