Hatmillió iPhone 5-öt kellene eladni a hétvégéig

Helme 2012.09.20. 11:15 Apple, iPhone 2 hozzászólás 1 766

Még el sem kezdődött az iPhone 5 forgalmazása, máris félnek a befektetők. Hihetetlen, eddig nem látott mértéket öltött az iPhone iránti kereslet. Bár elsőre furcsának tűnhet: ezzel van a gond. A hétvégéig minimum hatmillió darab új generációs készüléket kéne eladni, hogy megnyugodjon a piac. Legalábbis ezt mesélte a CNBC-nek a Jefferies elemzője. A probléma itt a készlethiánnyal lesz.

Amikor bejelentették az iPhone 5-öt mindenki örült, mert 24 óra alatt több mint 2 millió darabot sikerült értékesíteni. Viszont a hét végéig mindössze 5-6 millió találhat gazdára kapacitásbeli problémák miatt. A Wall Street-en dolgozó befektetők nem látnak reális esélyt arra, hogy ennél több lekerülhetne le a boltok polcairól akár fizikai, akár virtuális módon.

Ha a pletykák nem bizonyulnak igaznak, akkor elképzelhető az elképesztően nagy, 8 milliós értékesítési szám, mely ismételten megdobná az Apple árfolyamát, s akár 710-720 dollárig is felugorhatna egy darab részvény ára. Mindenesetre hétfőig a pénzes emberek kivárnak, megnézik az első napok adatait, s az alapján fognak kereskedni az almás cég papírjaival. Izgatottan várjuk az eredményeket. Szerintetek sikerülni fog?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Olivér - 2012.09.20. 11:38

    beteg

    • strucc007 - 2012.09.20. 14:36

      Az :)

Szólj hozzá Te is!