Októberben érkezik az új iTunes 11 frissen bemutatott változata

KeleMan 2012.09.13. 17:11 Apple, iTunes 0 db 1 148

A tegnapi nap során az Apple lerántotta a leplet a készülő új iTunes 11-es verziójáról. A várhatóan októberben érkező új változatot teljesen átalakították és ez nem csupán a dizájnra értendő, hanem a teljes felépítésére is a programnak. Reméljük, hogy az új változat PC-n és Mac gépeken egyaránt egyszerűsödni fog a felhasználók milliói számára. A grafikai elemek az iOS alkalmazásban, főleg az iPad készüléken megszokott zenelejátszóra építkeznek. Új albumnézetet kapunk, melynél egy-egy album borítójára rákattintva jönnek elő egy lenyíló listában az albumon belüli dalok.

Új minilejátszót is kapunk, valamint egy Preview History lehetőséget is, ami tulajdonképpen egy archívumként funkcionál, melyben megtekinthetjük az eddig lejátszott dalokat és videókat. Természetesen lehetőségünk lesz a továbbiakban is zeneszámokra, albumokra, előadókra keresni és egyszerűbbé válik a saját lejátszási listák létrehozása is. A zenén kívül az iTunes alkalmazáson belül elérhető marad az App Store áruház is. Bár korábban szóltak arról pletykák, hogy az Apple egy külön natív programot hozhat létre az alkalmazások számára, ez mégsem következett be.

Az App Store áruház nézete is megújul, felül egy lapozható slidert kapunk, melyben a kiemelt programokat érhetjük el, de itt is lehetőségünk lesz különböző kategóriák szerint listázni az alkalmazásokat. Az iOS 6 mobiloperációs rendszer negyedik bétájában debütált nézetet fogjuk megkapni itt is. A cél tehát az egységesítés, így nem fog gondot okozni, hogy különböző felületeken kelljen navigálni.

Mind az iTunes és az AppStore kinézete egységes lesz az iOS eszközökön megtalálható áruházzal. Az iTunes 11 beépített és továbbfejlesztett, az iCloud felhőszolgáltatáshoz tartozó támogatást is kap, mellyel egyszerűbbé válik majd a különböző eszközök szinkronizálása is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!