A Samsung csak 2013-ban akarja kifizetni az 1 milliárd dolláros kártérítést

KeleMan 2012.09.06. 20:21 Apple, Egyéb 0 db 565

Az Apple valamivel több, mint 1 milliárd dolláros kártérítési összeget nyert a Samsung ellen, amiért az szándékosan másolta a készülékeiben az iPhone eszközök szoftveres és hardveres tulajdonságait. Időközben a Foss Patents szerkesztői rávilágítottak ugyanis arra, hogy az Apple talán nem is kaphatja meg a teljes összeget, amennyiben Lucy Koh bírónő megváltoztatja az ítéletet.

Az év végén, december 6-án lesz ugyanis az a meghallgatás és állásfoglalás, melyen az Apple kérelmezheti azokat a telefonokat, melyeket be kíván tiltani az USA-ban. Ezen esemény után – bárhogy is dönt a bíró – még az Apple-nek is lesz 14 napja a válaszadásra, amennyiben számukra kedvezőtlen döntés születne. Így valószínűleg egészen 2013-ig az Apple egy fillért sem fog látni ebből a pénzből. A végső összeget ugyanis Koh bírónő fogja megállapítani.

Bár az Apple-t nem kell félteni, hogy nem lenne pénzük, sokkal fontosabb tényező inkább, hogy a Samsunggal meg tudjanak állapodni egy közel tízszer nagyobb értékű alkatrészgyártásról és szállításról. Hiszen bármennyire is próbál függetlenedni az Apple, még mindig rá van szorulva a Samsung által készített részegységekre. Elképzelhető az is, hogy az Apple is vissza fogja tartani ezen szállítmányok kifizetését, a per teljes lezárásáig.

Ha minden kötél szakad és a Samsung számára lesz kedvezőtlen az ítélet, úgy ők is ki tudják majd fizetni ezen összeget, csupán be kell nyúljanak az ingzsebükbe. Persze az USA-n kívül még ott van másik tíz ország, ahol zajlanak a két cég közötti bírósági tárgyalások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!