A német T-Mobile már szállítja a Nano SIM kártyákat

KeleMan 2012.09.05. 11:39 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 1 563

Az iPhoneTicker német Apple portál hozzájutott a Deutsche Telekom által hamarosan forgalmazásra kerülő Nano sim kártyákhoz. A német T-Mobile már körbe is küldte a viszonteladói üzleteibe az új kártyákat, azzal a megjegyzéssel, hogy egy hamarosan forgalmazásra kerülő új készülékhez már ezek a kártyák lesznek használhatóak.

Természetesen az üzenet nem említi, hogy milyen készülékről is van szó, de gondolom sejtitek, hogy az új iPhone hamarosan piacra kerül, így Németországban a forgalmazás is még ebben a hónapban megkezdődhet. Sőt mivel a közeljövőben várható az új iPad mini bejelentése is, szinte biztos, hogy az Apple már abban a készülékben is a 4FF-es kártyák használatát fogja megkövetelni, legalábbis a WiFi+4G modellekben.

A képek tanúsága szerint egyetlen egy probléma merült fel bennünk. Míg a micro sim kártyákat a normál méretű sim kártyákból kellett kitörni, – így aki mindezt szépen végezte el, – megmaradt neki a bölcsőként is funkcionáló normál kártya, így ha a simet az iPhone készülékből ki kellett venni, úgy azt más készülékbe is bele lehetett helyezni az adapternek köszönhetően. Az új nano sim kártyánál viszont úgy néz ki erre nem lesz lehetőség, mivel a teljes kártya kialakítása nem tartalmaz adaptert. Bár nyilvánvaló, hogy aki az új iPhone készülékbe beleteszi az új nano simet, nem valószínű, hogy cserélgetné a telefonjaiban a kártyát, de ez mégis sokaknak gondot jelenthet majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. golyszlika - 2012.09.05. 12:01

    Biztos lesz ehhez is 500 Ft-ért adapter amivel a nano simet bele lehet majd tenni más készülékbe. Mint ahogy a micro simhez is van..

  2. DonGaláb - 2012.09.05. 15:53

    majd kíváncsi leszek hogy mikor kerül fel youtube-ra olyan videó, hogy microsimből hogyan kell átalakítani nanosimre a kártyát :D
    Egyébként röhej volt amit a trénél anno lejátszottak velem, hogy vagy fizetek 4ezret egy új simért, vagy semmit, és viszek egy ingyen telefont mellé :D

Szólj hozzá Te is!