Az Apple végre elkezdte kitiltani az AppStore áruházból a hamis appokat

KeleMan 2012.09.04. 13:24 Apple, Egyéb 0 db 709

Az utóbbi fél évben látva az AppStore fejlesztők óriási anyagi sikereit, bizonyos emberek úgy gondolták, hogy itt az ideje kiadni pár megtévesztő appot. Az Angry Birds és a Tiny Wings sikerén felbuzdulva például megjelent a Tiny Birds. Bár az Apple szigorú feltételeket állít a programok megjelenésének, egy-két ilyen alkalmazás mégis átcsúszik a rostán. A név pedig eladja az appot, még akkor is ha az valami borzalmas tákolmány is csupán. És ha a milliós tételek mellett ezeket csupán pár ezren vásárolják meg, akkor is jövedelmező az üzlet.


Balra a hamis Temple Jump, míg jobbra az eredeti Temple Run

A legnagyobb visszhangot kiváltó ügy a Temple Run játékot érintette. Az alkalmazásnak mára számos klónja található meg az áruházban, mely mögött csupán a lehúzás áll. A Temple Jump, vagy a Temple Gun kitűnően példázza, hogy a haszonszerzés reményében mire is képesek egyes emberek.

A legtöbb esetben maguk a kiadók és a fejlesztők jelzik az Apple számára, hogy megjelent egy olyan app, amelyben felhasználták a grafikákat, a kezdőképernyőt, sőt még az ikonokat is. A másolt alkalmazásokra végre ráállt az Apple és elkezdődött a kitiltás, hiszen az Apple célja is, hogy egyedi tartalmak kerüljenek az áruházba, miközben a kínálat minőségi szintje megmarad.

Ennek keretében az Apple megszigorította az App Store áruház védelmét és az abba való bekerülési procedúrát. Azonnali elutasítás jár a másolós appoknak. Az Apple tehát elkezdte szűrni a szemetet, a kérdés majd csak az lesz, hogy milyen hatásfokkal fog mindez megvalósulni. Reméljük, hogy kevesebb lesz a replika.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!