AppQuiz – Kvízgépet kínál az AppToyz az iPad táblagépekhez

KeleMan 2012.08.30. 13:25 Apple, Kiegészítők 1 db 1 427

Kicsivel több, mint egy hónapja jelent meg az AppToyz International gondozásában az AppQuiz nevű alkalmazás az AppStore áruházban. Az univerzális programban 3 minijáték valamint 25 különböző kategóriában megtalálható kérdések szerepelnek. A kvízjátékokat az emberek 99%-a szereti, hiszen Magyarországon mondhatni a rendszerváltás óta sorra jelennek meg a különböző televíziós csatornákon a jobbnál-jobb játékok, mindez emiatt a televíziós kultúra részévé vált hazánkban is, több más ország mellett. Zsákbamacska, Szerencsekerék, Legyen Ön is Milliomos, Maradj Talpon, hogy csak a klasszikusokat és a legújabbakat említsem.

De vajon megállnánk a helyünket a kérdések zuhatagában, ha mi magunk is bekerülnénk egy-egy ilyen műsorba és épp Friderikusz úr nézne velünk farkasszemet? Ki tudja! Az AppQuiz viszont egy remek gyakorlási lehetőséget nyújt, hiszen az alkalmazásban már több, mint 5.000 kérdés található, szóval egyhamar nem fognak ismétlődni. Sőt ezeket várhatóan tovább is bővítik majd a fejlesztők frissítések keretében. Bár jó pár kvízjáték megtalálható az AppStore-ban, az AppQuiz mégsem emiatt vált egyik napról a másikra népszerűvé.

Az AppToys ugyanis egy 48$-os kiegészítőt is elkezdett forgalmazni pár napja, melyet az iPad készülékünkre csatlakoztathatunk és akár 4-en is játszhatunk egyszerre az alkalmazással. A kiegészítő segítségével pedig tényleg egy kvízjátékban érezhetjük magunkat, miközben a családdal jót szórakozunk és játszva tanulunk. Az egyetlen hátrány természetesen, hogy a kérdések angol nyelven szerepelnek, de itt a nagy lehetőség a hazai alkalmazásfejlesztőknek, hogy kvízjátékokat készítsenek magyar nyelven is, hiszen ilyenből nem igazán akad az AppStore kínálatában és tuti, hogy lenne rá kereslet.

Az alkalmazás egyébként teljesen ingyenesen tölthető le az áruházból, mely természetesen önmagában is működőképes, de a legjobb szórakozást úgy érhetjük el, ha megvásároljuk a kiegészítő kvízgépet, melyet az AppToyz oldalán keresztül szerezhetünk be. Ugyanitt több más kiegészítőt is találhatunk, például iOS eszközzel irányítható versenyautót vagy épp helikoptert, kormánykerékbe építhető iPhone készüléket a versenyautós játékok szerelmeseinek.

apptoyz appQuiz (AppStore Link) apptoyz appQuiz
Fejlesztő: Apptoyz International Ltd.

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Qpack - 2012.08.31. 11:45

    Én a kormánykereket egyszerűen megoldottam, csak felcelluxoztam egy Logiteches kormányra. Igaz utána kellett egy új fólia a képernyőre, mert jött a ragsztóval együtt, de használható volt :)

Szólj hozzá Te is!