Így nézhet majd ki az új iPhone piaci menetrendje

KeleMan 2012.08.24. 20:09 Apple, iPhone 6 hozzászólás 2 800

Számtalan pletyka után a külföldi blogok már egészen odáig merészkednek, hogy az új iPhone készülék piaci menetrendjét is próbálják megjósolni. E szerint ha az új iPhone készüléket az Apple 2012. szeptember 12-én bejelenti, akkor a következő időpontokra számíthatunk a terjesztéssel kapcsolatosan. Senki ne vegye ezeket készpénznek, hiszen még a szeptemberi keynote sincs bejelentve!

2012. szeptember 12.

Az Apple ezen a napon San Franciscoban bemutatja az új, hatodik generációs iPhone készüléket, mely eseményen bejelenti, hogy az USA-ban 9 napon belül megvásárolható lesz az eszköz. Az előrendelések az amerikaik számára még aznap elérhetővé válnak. A cupertinóiak bemutatják még az új iPad mini készüléket, valamint elérhetővé teszik az új iOS 6 mobiloperációs rendszert.

2012. szeptember 21.

Az előző évekbeli gyakorlat szerint elindul az új iPhone készülék forgalmazása az USA-ban, valamint 6 másik nagyobb országban, melyek az alábbiak. Ausztrália, Kanada, Franciaország, Németország, Japán és az Egyesült Királyság.

2012. október 5.

Két hét múlva, azaz 2012. október 5-től, a második körben újabb országok csatlakoznak az új iPhone készülék forgalmazásához. Ezen országok körében valószínűleg megtalálható lesz Magyarország is. (Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Mexikó, Hollandia, Norvégia, Szingapúr, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Svájc.)

2012. október 19.

Újabb két hét elteltével a harmadik körben a hatodik generációs iPhone piaca tovább bővül az alábbi államokkal. Albánia, Bulgária, El Salvador, Örményország, Görögország, Guatemala, Hong Kong, Málta, Montenegro, Új-Zéland, Panama, Lengyelország, Portugália, Románia és Dél-Korea.

Később jöhet Kína is

A nagy kérdés, hogy mikor fog vajon megérkezni az új iPhone készülék Kínába. Az iPhone 4S készülék esetében a kínaiaknak 3 hónapot kellett erre várniuk. Ha az Apple tudja tartani a szállítmányokat és nem lesznek gyártási gondok az új készülékkel, akkor piaci elemzők becslései szerint elképzelhető, hogy csupán 1-2 hónappal a bejelentés után Kínába is megérkezhet az új iPhone.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

 1. adamn - 2012.08.24. 20:34

  Ez a mobilszolgáltatói árusításra vonatkozik, vagy a kártyafüggetlen rendelésre (is)?

  • KeleMan - 2012.08.25. 04:16

   Mobilszolgáltatókéra is.

   • Dominik - 2012.08.25. 07:53

    Szerinted a mostani legolcsóbb iPhone 4S-nek az árán lesz kapható, ami a hazai Apple boltok árát jelenti, szóval 195k-ért?
    Vagy még ennél is több…? -.- Mert én nem szeretném lekötni magamat szolgáltatónál évekre… : /

 2. matyi - 2012.08.25. 09:11

  miert van az hogy kinaba ekkora csuszassal erkezik csak meg mindig a keszulek?

  • Dominik - 2012.08.25. 09:18

   Hát ez jó kérdés, pedig pont ott gyártják, szal a szállítási költségek sem túl nagyon, mint mondjuk ide Európába.. :D De szerintem most már nem fogják ezt csinálni Kínával, hiszen egyre szorosabb kapcsolatot ápolnak velük, meg akarják hódítani azt a piacot is, így szerintem idén nem lesz ekkora csúszás feléjük, sőt…na de persze majd meglátjuk, kíváncsi vagyok rá.

 3. strucc007 - 2012.08.25. 21:01

  Szerintem a második körben a teljes EU-t lefedik, és szerintem Kína is akkor jöhet…
  Remélem lesz is a bejelentett dátum után, és nem csak előrendelni lehet, mert azt nagyon utálom. Nem is értem, h még senki sem perelte be az Applet amiatt, h árul vmit, ami nincs, csak akkor lesz, ha előrendeled… ez azért egy picit vicces. A rMBP-ra is heteket kellett várni, pedig elvárható lett volna, h azonnal legyen…

Szólj hozzá Te is!