Megérkezett az OS X Mountain Lion 10.8.1-es frissítése

KeleMan 2012.08.24. 07:44 Apple, OS X 1 db 800

Az Apple a tegnapi napon elérhetővé tette az OS X Mountain Lion első hivatalos frissítését és sebtapaszát egyben, mely számos fontos hibát javít, valamint a stabilitást is növeli. Az új 10.8.1-es frissítés orvosolja többek között a Költöztető asszisztens (Migration Assistant) váratlan kilépéseit, megoldja a hangok Thunderbolt kijelzőn történő lejátszásának problémáját, valamint javít egy hibát, mely eddig megakadályozta az iMessage üzenetek küldését.

A frissítésben továbbá növelték a Microsoft Exchange levelezőszerverekhez való kapcsolódás kompatibilitását a Mail alkalmazásban, valamint a hosszú nevű SMB szerverekhez való csatlakozást is javították. A frissítésben az Apple azonban nem tért ki az egyik legégetőbb problémára, mely szerint a hordozható gépek akkumulátorideje egyes felhasználóknál drasztikusan, akár a felére is csökkent. A tesztelők állítása, valamint azon felhasználók visszajelzése alapján, akik már telepítették a Mac App Store áruházból a frissítést biztos, hogy az Apple dolgozott a problémán, mert sokan ismét teljes értékű akkuidőt kaptak. Volt akinek 4 óra helyett ismét 8 óra körüli akkuidőt jósolt a rendszer.

Az Apple a 10.8.1-es frissítés kiadása mellett már kiküldte a fejlesztők és tesztelők számára az új 10.8.2-es változatot is. További információk a frissítéssel kapcsolatban angol nyelven itt érhetőek el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc007 - 2012.08.24. 08:06

    Nem tudom, ki tervezte a telepítőt hozzá, de a retinás mpb-m kb. 10 percig lefagyott és csak utána kezdte meg a telepítést. De végre újra él!!!

Szólj hozzá Te is!