Az Apple arra kérte viszonteladóit csináljanak helyet az iPad mellett

KeleMan 2012.08.23. 19:19 Apple, iPad 0 db 1 013

A Macrumors szerint az Apple több európai viszonteladót is értesített, és arra kérte őket, hogy az üzletekben az iPad táblagépek asztalainál alakítsanak ki több helyet. Egy forrás állítása szerint a határidő 2012. szeptember 12-e. Legalábbis eddig kell elvégezni a módosításokat, melyek szerint legalább háromszor több helyre lesz szükség az iPad készülékek számára. Sokan egyből az új iPad mini készülék érkezését vizionálták.

Azt érdemes tudni, hogy az Apple minden egyes boltnál egy szabványt használ, mely függ a bolt alapterületének a méretétől is. Úgy néz ki, hogy egyes boltokban már a Mac Pro és a Mac mini sem lesz kihelyezve, ezzel is próbálnak helyet találni a kiállítható iPad készülékeknek. Az iPod zenelejátszók és a fejhallgatók esetében is össze kell majd szorítani az árukészletet, hogy az iPad számára nagyobb tér jusson.

Az ügy részletei természetesen még nem világosak, de talán ez is egy jele lehet annak, hogy az Apple a közelgő keynote alatt az új iPhone mellett egy kisebb táblagépet is bemutat majd. Az azonban érdekes, hogy még meg sem jelent és az Apple mégis ilyen szabályokat helyez kilátásba a viszonteladók számára, mivel ezzel teljes egészében felborul a termékkínálat struktúrája. Pletykák szólnak arról is, hogy az új, nagyobb iPad esetében is feljavított változat érkezhet, melyben az Apple megoldhatja a túlmelegedési problémát, valamint lecserélheti az új dokkcsatlakozót is.

A viszonteladók szerint azonban ez a huzavona már vagy 3 hónapja zajlik és mindennek a hátterében csupán az áll, hogy az iPad eddig csak 15%-nyi helyet kapott az üzletekben, mire ezt az Apple végre 45%-ra kívánja emelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!