Feltörekvőben van és tovább hódít az iOS rendszer

KeleMan 2012.08.22. 16:12 Apple, Egyéb 0 db 956

Kína mellett az Apple jövő évben várhatóan Oroszország felé is nyitni fog. Míg két éve az iOS rendszerhez kapcsolódó alkalmazások letöltésének 45%-át az USA piaca tette ki, mára a helyzet gyökeresen megváltozott. Kína és Japán mellett Oroszország, Mexikó, Brazília és Törökország is a legnagyobb “iOS” nemzetté vált az alkalmazások letöltésének a szempontjából.

A Distimo megvizsgálta a 2011 májusa és 2012 májusa közötti időszakot és megállapította, hogy a Top 200 legtöbbet eladott legdrágább alkalmazások közül (Top Grossing app) a fenti országok kiemelkedő teljesítményt értek el 1 év alatt. Az évről-évre való növekedés Oroszországban 115%, Mexikóban 63%, Brazíliában 83% volt, míg Törökország is 54%-al növelni tudta az eladásokat.

A fentiek mellett várható, hogy az Apple jövőre Oroszországban is megkezdi az Apple Store áruházak üzemeltetését is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!