Az iPhone több pénzt termel, mint az összes Microsoft termék

KeleMan 2012.08.21. 16:50 Apple, iPhone 2 hozzászólás 988

Az iPhone készülék sikere töretlen. Az elmúlt 5 évben az Apple produktuma utat mutatott a jövő okostelefonjainak, azok fejlődését nagyban befolyásolták a cupertinóiak. Anno 2007-ben senki sem gondolta volna, hogy az ajtón egy új messiás fog kopogtatni, pedig később kiderült, hogy fél lábal rúgta ki azt. Steve Jobs 2007 elején azt mondta, az iPhone 5 évvel előzi meg a korát. Igaza volt.

Az Apple az elmúlt negyedévben összesen 22,7 milliárd dollár értékben adott el csak iPhone készülékeket, és ez – valljuk be – egy nagyon gyenge negyedév volt a részükről, hiszen mindenki az új iPhone készüléket várja. Persze az Apple első nagy vetélytársa, a Microsoft sem tétlenkedik, hamarosan érkeznek az újgenerációs Windows okostelefonok is. A Microsoft mégis az elmúlt negyedévben csupán 17,4 milliárd dollárt kaszált. De ebben benne van az Xbox, a Windows, a Microsoft Office és a Windows Phone készülékek is. Steve Ballmer 5 éve az iPhone készülékre csak legyintett, hogy kinek kellene egy 600 dolláros eszköz? Szerencsére nem lett igaza.

De vajon miből jön ez a hatalmas különbség? A Vanity Fair szerint a felhasználóknak “cool” dolgokra van szükségük. És ilyen termékeket a Microsoft jelenleg nem árusít a piacon. Ezért is történhetett meg az, hogy egy olyan termék, ami 5 éve még nem is létezett átvette a vezetést a teljes Microsoft előtt. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mára az Apple bevétele és profitja meghaladja a Google és a Microsoftét együttvéve.

De vajon mikor pukkan ki a lufi és kipukkan-e egyáltalán? Egy biztos! Az új iPhone készüléket hamarosan bejelentik és egészen addig, emelkedni fognak az almás papírok árai…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Ghost - 2012.08.21. 22:21

    A címet javítsátok, mert ez alpján úgy jön le, hogy az Apple több pénzt kap az iPhoneból, mint a Microsoft termékeiből, ami nem egyezik meg a cikk tartalmával.

  2. Farr Vince - 2012.08.21. 22:56

    Amíg az Apple nem bassza el az inovaciot es a fejlesztést addig a “lufi” csak nőni es nőni fog szerintem!

    A kérdés inkább az, mennyi új ötletük van meg az Applenel?

Szólj hozzá Te is!