Horror áron lehetett elvinni a bontatlan első generációs iPhone-t

Helme 2012.08.18. 12:19 Apple, iPhone 3 hozzászólás 8 466

A legelső generációs iPhone készüléket az Apple több mint 5 éve jelentette be. Ez a termék teljesen átalakította a mobiltelefonos piaci erőviszonyokat. Az almás vállalatnak sikerült elérnie, hogy minden gyártó kicsit máshogyan gondolkodjon. Ezért olyan fontos a fémes hátlappal érkező iPhone. A legelső széria ára nem volt annyira vészes: anno Magyarországra –  ha ügyes volt az ember – kártyafüggetlenül már 120 ezer forintért is szállítottak a nagyobbik, 16 gigás változatból. Most az eBay-en ennek a hússzorosát kérik.

Bár az adatlap már lekerült az oldalról, – a cikk írásáig nem sikerült kiderítenünk, hogy a felhasználó szedte-e le, vagy eladta a készüléket – de egy amerikai eBay kereskedő feltett az aukciós oldalra egy 8 gigás bontatlan első generációs iPhone-t. Ez még annyira nem is lenne különleges, azonban az ára már kicsit az: 10 ezer dollárt kért érte, ugyanis a csomagolás bontatlan.

A szállításért külön 200 dollárt számolt fel, viszont a világon bárhová elküldte volna, ha valaki kifizeti a vételárat. A 10200 dolláros végösszeg abban az esetben reális, ha különlegesen egyedi. Például ez az első forgalomba került darab, esetleg Steve Jobs aláírta a telefont, s így csomagolták be. A jelek szerint azonban ez csupán egy sima, “szűz” iPhone.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. SocialKiller - 2012.08.18. 12:23

    Lehet,hogy hülye kérdés de az első iphonon elfutnak a mostani játékok egy része vagy már szinte semmi?

  2. András - 2012.08.18. 12:40

    Nem sok minden. Ha bemész az App store-ba látod néhány alkalmazásnál / játéknál a rendszer követleményeket úgy tudom az 1g-s iPhone még az IOS 4-et sem tudja futtatni.

  3. Qpack - 2012.08.18. 20:11

    Csak nekem tölt r*hadt lassan az oldal?

Szólj hozzá Te is!