Újabb Apple TV szabadalom látott napvilágot

KeleMan 2012.08.15. 16:22 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 1 688

A középpontban az elmúlt hónapokban az új iPhone és iPod készülékek, meg persze az iPad minivel kapcsolatos találgatások kerültek, így sokan meg is feledkeztek az Apple televíziós megoldásáról. Mindenesetre most ismét újabb pletykák indultak el, mivel az Apple szabadalmakkal foglalkozó Patently Apple oldal új képeket mutatott be az Apple új televíziós megoldásával kapcsolatban.

Ezen új szabadalmak biztosra mutatják, hogy az Apple nagyban dolgozik a televíziós piac megreformálásán is. A képek tanúsága szerint az Apple egy olyan televíziós készüléken dolgozik, mely csatlakozna a kábelszolgáltatók által biztosított hálózatra, melyen keresztül akár a műsorok felvételeit is kezdeményezhetnénk.

A képeken jól látszik, hogy bemutatásra kerül egy újfajta menürendszer is, melyen megtalálhatóak a televíziós adások műsorai, melyeket az élő televíziós kép fölé vetítene ki a rendszer. Ebből persze még bármi lehet, de sokkal valószínűbb, hogy ezen új opció egy az Apple által már jelenleg is forgalmazott Apple TV eszközbe kerül, mintsem egy teljesen új televíziós készülékbe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Apples - 2012.08.16. 01:14

  Van elképzelésetek, hogy mi is itt a levédendő ötlet/szabadalom? Sajnos ezekből a dokumentumokból az ilyen laikusnak mint én rendszerint nem szúr szemet az amit igazából védeni akarnak. A fig 21 az egy teljesen általános digitális műsor füzet, akar a UPC szabadalma is lehetne ;)

 2. Dietmar - 2012.08.16. 13:35

  Lehetne a UPC szabadalma, de nem az övék. Ezek alapján meg be lesznek perelve másolásért.

 3. Dietmar - 2012.08.16. 15:45

  De nem a UPC szabadalmaztatta. Be is lesznek perelve másolásért.

 4. Lapaj - 2012.11.25. 05:02

  Hát gyerekek az van, hogy kb 20 éve használok ilyen csili-vili illúziókat.. van némi rutinom… legelőször ZX 80 elé ültem le valamikor a nyolcvanas évek hajnalán szórakozni kiskölyökként és kb onnan kezdve maradt is ez a hobbim… megmondom mit használok most is. PC és MS Windows (nezezésre XP, játékra Win7 64)… megnézek minden új szirszart… megnéztem én az Ipad-ot, Iphone-t, WII-t, Kinekt-et, 3D cuccokat, meg egy sor konzolt… ésatöbbi ésatöbbi… de valahogy mégis meg maradtam a jó öreg egér-klaviatúra-monitor és a magam által épített upgrade-elgetett pc világában… talán régimódi vagyok? Lehet.. vagy talán csak egészen egyszerűen immunis az agymosásra… a csili-vili hiábavaló illiúziókra??? Én inkább az utóbbira voksolnék, hiszen ez a sok extra fícsör NEKEM A VILÁGON SEMMI PLUSZT NEM ADOTT… holott ez a hobbim.. tehát megszerzem, megveszem (urambocsá) letöltöm, a legújabb játékokat, filmeket, fullhd stb stb stb… és megtehetném, nem lenne probléma, sem anyagilag, sem szakmailag hogy átálljak, de valahogy mégsem… maradok a notebook-nál és az asztali pc-nél amíg csak lehet… MS környezetben szépen okosan ügyesen (a magam által konfigurált, kalbirált és karbantartott rendszerek nem fagynak minden fut rajtuk, szóval semmi problémám sincs, sőt, általában pont hogy inkább rendre előnyöket élvezek)… szóval sajnos valószínűleg a legújabb hiperszuper Apple varázstévé sem fog meghatni és aligha cserélem le a jó öreg 100 centis Fullhd-s tv-m amit monitornak is használok bármiféle hiányérzet nélkül (jah igen, a többmonitoros rendszereket is megnéztem és inkább zavaró számomra mintsem bármi újat pluszat ad… az is csak agyhalottaknak, agymosott zombiknak való parasztvakítás szerintem és semmi több a világon…) Persze értem én.. a biznisz az biznisz.. nem baj ha morálisan nem túl tiszta a történet, lényeg hogy reklámmal-logókkal beoltsuk a sok hülyét akik tömegével veszik a haszontalan mérgedrága csili-vili szirszarokat… hát továbbo sok siker hozzá!!!

Szólj hozzá Te is!