Nano sim kártya lesz az új iPhone készülékben

KeleMan 2012.08.07. 19:52 Apple, Pletykák 4 hozzászólás 1 719

Lassan már minden kiderült az új iPhone készülékkel kapcsolatban, de itt van valami újdonság is. Új képek kerültek elő a SIM kártya tartóról, mely lényegesen kisebb, mint az előző generációs modelleknél. Az iPhone (2G), iPhone 3G és iPhone 3GS még a normál méretű SIM kártyákkal működött, aztán az iPhone 4 és iPhone 4S készülékek esetében már a 3FF-es micro-sim modulok kerültek előtérbe.

Az új, hatodik generációs iPhone készülék esetében pedig úgy tűnik, hogy az a még kisebb, 4FF-es nano-sim kártyákkal fog csak együttműködni. Az alábbi képeken megtekinthetjük a kisebb felhasználói azonosító modult és annak tartóját, mely a francia NoWhereElse honlapján mutatkozott be.

Az Apple által megteremtett és kifejlesztett új szabványt az ETSI idén június elsején hagyta jóvá, ezáltal az Apple jogosult használni a kisebb SIM kártyákat, melyek használatát azonban a többi telefongyártó számára is ingyenesen elérhetővé teszi. Az Apple miniatürizálási lépéseinek célja várhatóan az akkumulátor kapacitásának növelését szolgálja majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. admkrly - 2012.08.08. 10:04

  Remélem lesz ilyen SIM kártya a telenornál is (ha valóban ilyen kell majd az új iphone-ba)

  • KeleMan - 2012.08.08. 11:41

   Elvileg már halmozzák a készleteket a mobilszolgáltatók.

 2. Cruzolka - 2012.08.08. 13:07

  Most komolyan… Elhiszem hogy már mindenki Tűkön ül az új készülék megjelenése miatt, de Ti tényleg elhiszitek hogy az új szifon úgy fog kinézni ahogy azt most Bemutatják??? Ennyire hülyének nézitek az Apple-t!!! Készvagytok teljesen…. :()

Szólj hozzá Te is!