Batman – The Dark Knight Rises – Ismét itt a Sötét Lovag

Legendd 2012.08.03. 17:55 Apple, Játékok 2 hozzászólás 1 354

Az új Batman film játékként iOS-re és Androidra is elkészült, s kiváló grafika, jó játékélmény, bár néha unalmas játékmenet jellemzi. Mostani alkalmazásbemutatónk egy méltán híres filmtrilógia, a Batman harmadik részének a feldolgozása játék formájában. A Sötét Lovag – Felemelkedés címmel megjelenő applikáció a filmben található jelenetek szerint készült, s igyekszik mind a történetet, mind az eseményeket kronológiailag is követni.

Az újkori Batman filmek harmadik részében a főhős újra Gotham városának megmentésére kényszerül, ám jelen esetben már a feladat nehezebb, hiszen a főgonosz Bane egy neutronbombával készül az egész szigetet felrobbantani, túszul ejtve csaknem 10 millió lakost. 8 év elteltével így Bruce Wayne kénytelen a háttérből előugrani, magára ölteni az emberek által csodált maskaráját és újra mártírt játszva legyőzni Bane-t. A játék autentikusságát hivatott erősíteni az is, hogy a filmben is előforduló karakterek szinte kivétel nélkül szerepelnek a játékban is, így találkozhatunk a Macskanővel, Lucius Fox-szal, valamint Gordon főfelügyelővel is.

A játék grafikája lélegzetelállító, ugyanis effektek sokaságát találjuk benne. A házakat és más építményeket szépen megrajzolták, valamint az éjszakai fények is kiválóan megjelenítődnek, melyeknek igazán nagy szépsége esőben látszódik, amikor a tócsákban, vagy akár Batman ruháján is látszódnak a közvilágítás vagy éppen a Hold fényei. A Gameloft fejlesztői olyan részletekre is odafigyeltek, mint például a kitűzött zászlók mozgása, a villámlások gyakorisága, a helikopter-reflektorok fényének szélesedése, de az utcán haladva akár a metró mozgását is szemmel követhetjük. Az esőcseppek, az akciójelenetek közötti robbanások és azok darabjai mind bombasztikusak, valójában aligha lehet belekötni a grafikába, főleg annak tükrében, hogy egy okostelefonra készült játékról beszélünk.

A játékmenet hosszúnak mondható. Valóban követi a film sztoriját, nagyvonalakban kvázi minden főbb csatában vagy eseményben részt veszünk. Az irányítás egyáltalán nem bonyolult, ráadásul elég könnyen elsajátítható, kisebb képernyőn is megfelelően látszódnak a részletek, de természetesen igazi élményt a nagyobb megjelenítőkön való nyomkodás eredményezhet. Maga a gém több fejezetre, azokon belül pedig még több misszióra bomlik, melyeknek teljesítése után a menüben szabadon lépkedhetünk közöttük. Az első misszió Miranda megmentésével kezdődik, s már ekkor belekóstolunk a fenomenálisan kivitelezett grafikába.

A főbb mozgásokat a megszokott két hüvelykujjas mozdulattal végezhetjük, s külön gomb szolgál az ugrás és ütés funkciók elérésére. A játék automatikusan tartalmaz lassításokat, melyek főleg a harcosabb jeleneteket teszik még felejthetetlenebbé. Más kérdés persze, hogy a csatázás az ütés gomb folyamatos tapicskolását jelenti csak, így nincs külön rúgás vagy hasonló cselekménygomb, ennek eredménye pedig sok esetben a túlzott könnyűség, monoton játékmenet. A bal felső sarokban egyébként mindig rendelkezésünkre áll egy térkép, melyen láthatjuk a küldetések főbb feladatainak elhelyezkedését, de tájékozódás esetén is bármikor jól jöhet. Összességében egy nagyon jól kivitelezett, a filmet meglehetősen jól követő, relatíve hosszú, ám sokszor unalmas cselekménysorozat jellemzi a Sötét Lovag felemelkedését.

Öröm az ürömben, hogy a fejlesztésnek borsos ára is van, ez 5,49 dollárt, vagyis hozzávetőlegesen 1.500 forintot jelent, így az egyik legdrágább játékká avanzsált az áruházakban. Mindezért persze fantasztikus grafikát, kiváló játékélményt és egy halhatatlan sztoribefejezést kapunk, még ha a hanghatások nem mindig sikerültek annyira jól, valamint az irányítás is sokszor unalmas, de aki Batman rajongó, annak mindenképpen ajánlott, de bárki más örömét tudja lelni benne.

The Dark Knight Rises (AppStore Link) The Dark Knight Rises
Fejlesztő: Gameloft

Besorolás: 12+5

Ár: 6,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

2 hozzászólás

  1. SocialKiller - 2012.08.04. 08:32

    Ezt a cikket véletlenül nem a Mobilarena-ról lett másolva?

Szólj hozzá Te is!