Így készíthetsz OS X Mountain Lion indítólemezt!

KeleMan 2012.07.25. 18:28 Apple, Mac 1 db 5 338

Az Apple jelenleg nem kínál külön USB-n vagy CD-n megvásárolható OS X Mountain Lion operációs rendszert. De ez persze nem jelenti azt, hogy mi magunk ne is készíthessünk ilyen indítólemezt. Frissítésre került ugyanis a Lion Diskmaker alkalmazása, melynek segítségével és egy legalább 8GB-os USB vagy SD kártya használatával pár egyszerű lépésben elkészíthetjük azt magunknak.

Ez azért is jön jól, mert így később nem kell újra letöltenünk a 4,05 GB-os új hegyi oroszlánt. Az elkészítés folyamata az alábbi 4 lépésben a következő.

1. lépés

Töltsük le az OS X 10.8-as változatát a Mac App Store kínálatából. (Fontos megjegyezni, hogy az alapértelmezett telepítés kiválasztása után az installer törli a telepítő lemezképét, így azt ilyenkor újra le kellene tölteni.)

2. lépés

Töltsük le a legújabb Diskmaker alkalmazást mely mindösszesen 4MB méretű. Nyissuk meg, majd válasszuk a Mountain Lion-t.

3. lépés

Alapesetben megkeresi a telepítő lemezképét és kiválasztja azt. Ha mégsem találná, akkor tallózzuk ki az alkalmazásaink közül, vagy ahova mozgattuk azt. Utána válasszuk a “Create a boot disk” feliratot, azaz kezdjük el az indítólemez készítését.

4. lépés

Győződjünk meg arról, hogy a legalább 8GB-os USB kulcsot vagy SD kártyát felismerte a Mac gépünk. Utána válasszuk ki a partíciót és kattintsunk a Mehet (Go) gombra.

Egy Retina MacBook Pro gépen egy 8GB-os SD kártyával az indítólemez elkészítése 10-15 perc. Szánjunk erre időt, hiszen így a későbbiekben elkerülhetjük, hogy újra és újra le kelljen töltenünk a 4 GB-nyi adatot. Időt és energiát spórolunk vele!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. GabCii - 2013.10.08. 11:52

    Hali!

    Ez a megoldás jó lesz a lassan megjelenő Mavericks-hez is?
    Köszi.

Szólj hozzá Te is!